16,000 nënshkrues të peticionit për Rrugën e Arbrit pyesin kryeministrin Rama: “Ku është kantieri?”

Nga Revista Drini

Foto e Gëzim Alpion nga Fshat Klos.

Në përgjigje të pyetjeve nëse kanë filluar punimet në fshatin FSHAT, në bashkinë Klos, po publikojmë këtë foto të rregjistruar më 7 Maj. Që nga ajo ditë, nga informacioni që kemi, kantieri që premtoi Edi Rama, se do të ndërtohet në fund të Majit, nuk është gjëkundi. Vazhdoni të nënshkruani peticionin: http://chn.ge/1NZeyGu

Njoftimi është shoqëruar me një foto të anëtarit të Grupit te Lobimit, Dr Gëzim Alpion, i cili gjatë vizitës në Shqipëri në fillim të Majit u interesua të mësoj për ecurinë e punimeve të kësaj vepër të premtuar dhe të lënë pas dore që nga vitit 2005.

Kujtojmë lexuesit se, menjëherë pas vizitës së Dr Alpion në Tiranë, KM Rama u shpreh: “Brenda majit do të çelim kantierin e Rrugës së Arbërit dhe do të fillojë e nuk do të ndalet më puna deri sa të përfundojë përfundimisht.”

Fakti qe kantieri i premtuar nuk ekziston tregon se Rama vepron, ose bën sikur vepron, në lidhje me këtë vepër të rëndësishme infrastrukturore për Dibrën, verilindjen e Shqipërisë, kombin shqiptar dhe Ballkanin vetëm kur ka reagime nga Grupi i Lobimit që inicioi peticionin online me 18 Mars 2013.

Që nga ajo kohë, gjatë 5 viteve të regjimit Rama, në mungesë të një opozite të efektshme politike, Grupi i Lobimit është e vemja ‘force’, megjithëse jo politike, që e sëkëlldis vazhdimisht Kryeministrin Rama i cili, nga mënyra se si e trajton Rrugën e Arbrit, duket se do ta kishte harruar këtë vepër më keq se çdo paraardhës i tij. Kjo duket edhe nga fakti se në 5 vjet që është në pushtet, ky KM nuk ka arritur të ndërtoj qoftë edhe një metër rrugë, por ka paraqitur si arritje, atë që lanë pa përfunduar qeveritë para tij.

Me të drejtë, 16,000 nënshkrues të peticionit, nga të cilët rreth 14,000 online dhe 2,000 në formulare, pyesin me indinjim Ramën se përse, edhe në rastin e kantierit të larpermendur, nuk po e mban fjalën.

Ndërkohe, 6 deputetët e qarkut të Dibrës, si paraardhësit e tyre, vazhdojnë të heshtin në mënyrë të turpshme për Rrugën e Arbrit, dhe bëhen ‘të gjallë’ vetëm kur mbrojnë interesat e ngushta të partive përkatëse.

Comment

*