ALFABETI ME VEPRAT E NAUM PRIFTIT

(Hartuar nga vajzat me rastin e 87-vjetorit të lindjes shkrimtarit të dashur shqiptar)

 

AS MIÇO, AS MUÇO

BIJTE E SHQIPES
CIKUA DHE BENI
ÇEZMA E FLORIRIT
DASME PA NUSE
DHESPOTI MESON UNGJILLIN
ERA E NGROHTE E THELLESIVE
ËMBELSIRA E BETES
FEJESA E BLERTES
GRIRJA E SHPIRTIT
GJIGANTI I MADH I MIRE
HA E LER O ZOTI SHEN THANAS
I PAKENAQURI NGA GRATE
JOSIF PASHKO-BIR I KOLONJES
KUSH VDES NE KEMBE
LEGJENDA E RREFIME PER SKENDERBEUN
LLANI DHE KOTELJA
MIDIS DY KOHESH
NENA E DIELLIT
NJERIU QE NDIQTE KUAJT
OPINGAT MBI HEKUR
PLUMBAT E SHKRONJAVE
QENIE PARAHISTORIKE
ROZI NDJEK DIELLIN
RRETHIIMI I BARDHE
SI YLBER QE VEZULLON
SHEKULLI 21
TRE VETE KAPERCEJNE MALIN
THEMISTOKLI GERMENJI
U BE SHQIPERI
VETEM NJE POÇ
XIXELLONJAT
XHUFKA DHE YJE
YJET NDRITIN LART
ZOGU DHE HIJA E TIJ
ZHAPIKU

 

Gëzuar ditëlindjen nga familja, redaksia e gazetës “Illyria” dhe të gjithë lexuesit e apasionuar!

One Response to “ALFABETI ME VEPRAT E NAUM PRIFTIT”

Read below or add a comment...

  1. Illo Foto says:

    Sa bukur e keni zgjedhur dhuraten , per Naunin , kete shkrimtar produktiv , popullor dhe shume modest . gazeta Ylliria meriton falnderime nga kushdo , qe e njef Naunin . Paste shendet .
    I. Foto

Comment

*