Bashkimi kombëtar nuk mund të bëhet me shqiptarë të përçarë

Sadik Elshani

Thënie të urta të përpiluara nga Sadik Elshani

 

 • Vetem me famen e te vdekurve, sado te lavdishem qofshin ata, dhe pa punen e te gjalleve, nje komb nuk mund te jetoje gjate.
 • Idealistet, atdhetaret per komb e atdhe e sakrifikojne jeten, e shkrijne tere pasurine , ndersa opurtinistet, egoistet pasurohen ne kurriz te popullit.
 • Bashkimi kombetar nuk mund te behet me shqiptare te perç
 • Urrejtja nuk luftohet me urrejtje, por me vlera.
 • Per komb e atdhe mos u bashko rreth askujt, bashkohu vetem rreth flamurit Kuq e Zi, aty jane te gdhendura idealet e kombit tone.
 • Erresira mbaron me lindjen e diellit, roberia me lindjen e lirise.
 • Lisi i madh, lisi i forte i ka rrenjet thelle ne toke – udheheqesi i madh, udheheqesi i urte i ka rrenjet ne popull dhe e gezon mbeshtetjen e tij.
 • Te zezat me te medha i kane ndodhur popullit, pikerisht kur jane bere ne emer te tij.
 • Nderoji te tjeret qe te jesh i nderuar.
 • Tradhtari eshte si limoni i shtrydhur – kur nuk kane çka te shtrydhin me, e hedhin ne plehera.
 • Pa e dashur tendin/tenden, nuk mund ta duash tjetrin/tjetren. Prandaj, tradhtarin askush nuk e do, por vetem e shfrytezojne.
 • Te jesh i papune eshte keq, te merresh me pune te liga eshte edhe shume me keq.
 • Çdo gje qe teprohet te ben dem.
 • Hekuri farkohet ne zjarr, karakteri i njeriut ne situata te veshtira, ne dallget e stuhishme te jetes.
 • Stinet e ndryshojne kohen, mosha dhe pervoja jetesore e ndryshojne njeriun – perveç atyre qe plaken me nje pale mend.
 • Koha ecen, nuk ndalet kurre. Ate mund ta kapesh vetem duke e jetuar te tanishmen.
 • Çdo gje ne kohen e vet – nganjehere pemet çelin edhe ne dimer, por nuk japin fruta.
 • Ne rini endrrojme, ne pleqeri kujtojme. Ne nderkohe duhet te punojme qe t’i permbushim endrrat tona, keshtu qe ne pleqeri kujtimet tona te jene me te kendshme.
 • Nese endrrat, synimet tona mbesin vetem endrra, atehere gjate tere jetes nuk kemi bere asgje, pr vetem kemi fjetur.
 • Nuk eshte mire qe te vuash, por me mire vuaj ne rini sesa ne pleqeri.

 

Sadik Elshani eshte doktor i shkencave te kimise dhe veprimtar i bashkesise shqiptaro – amerikane.

Filadelfia, shtator, 2017

 

 

Comment

*