Boksierja Donjeta Sadiku nga Kosova, shpresa olimpike e shqiptarëve

Donjeta  Sadiku e lindur 08.07.1999,vite me radhe kampione e Kosoves per te reja(17-18) dhe boksierja me e mire e Kosoves (juniore),pjesemarrese ne Kampionatin Evropian,Boteror,Ballkanik dhe shum turne nderkombetare  per femra dhe fituese e shume medaljeve dhe shprese  Olimpike e boksit te Kosoves.

Vite me rradhe  eshte antare e reprezentacionit te Kosoves per juniore dhe njera nder boksieret shprese e boksit dhe shprese Olimpike.

Eshte kampione e shumfishte i Kosoves poashtu dhe kampione e Kosoves i  vitit 2015 dhe eshte pjesemarese ne te gjitha turnet e organizuara ne Kosove, dhe jashte Kosoves.

Eshte pjesemarres ne shume turne nderkombetare dhe fitues i shume medaljeve dhe trofeve ne turne nderkombetare.

Por me e randesishmja eshte pjesemarrja ne Kampionatin Boteror ne Taipe (Tajland) ku u stolis me medalje te argjente dhe zuri vendin e dyt si nenkampione boterore qe ishte befasi per Federaten Boterore AIBA si pjesemarsja ma e re dhe me se paku pervoj nderkombetare.

  • Ka boksuar ne te gjitha meqet e boksit qe jan mbajtur gjate këtij vitit 2017 ne Kosove dhe jashta Kosoves ne kampionatin Boteror ne Taipei,ne Kampionatin Evropian ne Ordu(Turqi)2016ne Kampionatin Evropian ne Sofje (Bullgari)2017,ne Kampionatin Ballkanik ne Sofje te Bullgaris ne Benex Lige ne Podgoric dhe ne shumicen e dueleve  ka qene fituese  dhe disa here eshte shpërblyer me kupa dhe mirënjohje si boksierja  me i mire.
  • Fituese e medaljes se argjente nenkampione e botes ne Kampionatin Boteror ne Taipei (Tajwan)2015
  • Medalja e artë kampione Evropiane, Kampionatin Evropian ne Ordu (Turqi)2016  .
  • Medalja e argjentë  nenkampione Evropiane, Kampionatin Evropian ne Sofje (Bullgari)2017  .
  • Medalja e arte ne Kampionatin Ballkanik ne Sofje (Bullgari)2016.2017
  • Fituese e te gjitha meqeve ne Ligen Rajonale ne Podgorice  per junior “Benex Liga”
  • Nga FboxK  vite rradhas eshte shpallur sportiste e vitit edhe ket vit eshte boksierja  me e mire juniore.
  •  Drejtorati per sport ne Komunen e Prishtines ka shpallur sportisten me te mire te vitit 2015.2016  ne k.k.Prishtine.

Comment

*