20 mijë punëkërkues do t’i nënshtrohen trajnimit me projektit “Start-Smart”

Formimi i profesional i të rinjve po shihet me prioritet nga Qeveria shqiptare, ku 20 mijë punëkërkues në të gjithë... »

Dhomat Amerikane dhe Gjermane të Tregtisë: Kriza politike na dëmton, presim marrëveshje

Shumë nga anëtarët tanë kanë shprehur frustrim lidhur me pasigurinë politike që po ndikon drejpërdrejt negativisht në klimën e biznesit... »

Autostrada “Arbën Xhaferi” është gati, zytarisht hapet me 29 maj (VIDEO)

»

Kosova forcon vendin e dytë si partnere tregtare e Shqipërisë me eksporte

Për të tretin muaj me radhë. Kosova ka konsoliduar vendin e dytë në listën e partnerëve kryesorë tregtarë të Shqipërisë... »

Rezervat buxhetore shpenzohen për aktivitete politike, sportive e memoriale

Prishtinë, 17 maj 2019 – Ndonëse Kosova gjatë këtij viti nuk është përballur me ndonjë fatkeqësi natyre, fondi buxhetor i... »

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut vizitoi kompaninë Ecolog International

Kryetari i Bordit Këshilldhënës të Ecolog International, Lazim Destani e priti për vizitë kryeministrin e Republikës së Maqedonisë së Veriut,... »

Kontrata për “Kosovën e Re” – me shumë dëme dhe rreziqe

Prishtinº, 12 maj 2019 – Kontrata për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re” paraqet shkelje të rëndë të rregullave të... »

Telekomi i Kosovës në prag të falimentimit

Prishtinë, 6 maj 2019 – Qeveria e Kosovës kërkon nga kompania “Z-Mobile”, që pagesa e borxhit prej mbi 25 milionë... »

Rritja e pagës minimale sfidon sektorin privat

Prishtinë, 4 maj 2019 – Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, ka kërkuar nga institucionet e Kosovës që paga... »

Qeveria do të heqë dorë nga “Kosova e Re”, nëse rritet çmimi i energjisë

Prishtinë, 3 maj 2019 – Disa organizata joqeveritare në Kosovë në vazhdimësi kanë ngritur shqetësimet se ndërtimi i termocentralit “Kosova... »

BSH: Qeveria ua ka borxh 1.5 miliardë euro bizneseve dhe individëve

Tiranë, 2 maj 2019 – Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se, në fund të vitit 2017, Qeveria kishte... »

Bizneset italiane “dynden” në Shqipëri, pas shtrëngimit fiskal në Itali

Tiranë, 19 prill 2019 – Në janar të këtij viti në Itali hyri në fuqi ligji mbi faturimin elektronik për... »

Banka Botërore parashikon rritje të deficitit fiskal në Shqipëri

Uashington, 16 prill 2019 – Banka Botërore ashtu si Fondi Monetar Ndërkombëtar ka theksuar se detyrimet potenciale që mund të... »

“Llamkos” shitet 6 milionë euro, përmes ankandit publik

Prishtinë, 15 prill 2019 – Ndërmarrja për prodhimin dhe përpunimin e llamarinës “Llamoks” në Vushtrri u shit për 6 milionë... »

Bien për 24 milionë euro investimet e huaja direkte në Kosovë

Prishtinë, 15 prill 2019 – Investimet e huaja direkte kanë pësuar një rënie prej 9.2 për qind gjatë vitit 2018.... »

Ministri Hamza në SHBA: Rritja ekonomike mbetet prioritet i Kosovës

Uashington, 14 prill 2019 – Ministri i Financave në Qeverinë e Kosovës, Bedri Hamza, i cili gjendet në një vizitë... »

FMN: Kosova e Shqipëria pritet të kenë rritjen më të madhe ekonomike në rajon

Uashington, 10 prill 2019 – Fondi Monetar Ndërkombëtar ka ulur ndjeshëm parashikimin për rritjen ekonomike në Shqipëri gjatë këtij viti.... »

GAP: Termocentrali “Kosova e Re” – i dëmshëm për buxhetin e Kosovës

Prishtinë, 3 mars 2019 – Ndërtimi i termocentralit ‘Kosova e Re’ do të bllokojë energjinë elektrike të Kosovës nga tregu... »

Ekspertët kontestojnë arritjet e Maqedonisë së Veriut në fushën e ekonomisë

Shkup, 30 mars 2019 – Maqedonia e Veriut është në rrugë të mbarë të zhvillimit ekonomik e social, të ngritjes... »

BB për papunësinë: Në Kosovë 29%, në Shqipëri 12%

Uashington, 19 mars 2019 – Në raportin “Trendet e Tregut të Punës në Ballkanin Perëndimor 2019” të Bankës Botërore (BB)dhe... »

Në Maqedonin e Veriut, subvencionet po e bëjnë ekonominë të varur nga shteti

Shkup, 17 mars 2019 – Bujqit dhe blegtorët ankohen se shteti shumë po u ndihmon jo në zhvillimin e veprimtarisë... »

Kosova nuk e shfrytëzoi perspektivën që e hapi MSA-ja

Prishtinë, 16 mars 2019 – Për tre vjet të zbatimit të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit (MSA), prodhuesit nga Kosova, ndonëse... »

Me ndërtimin e “Kosovës së Re”, energjia do të shtrenjtohet për 50 për qind

Prishtinë, 14 mars 2019 – Qytetarët e Kosovës pritet ta paguajnë për 50 për qind më shtrenjtë energjinë elektrike. Faturat... »

Maqedonia përfitoi më së shumti nga vendosja e taksës ndaj mallrave të Serbisë

Prishtinë, 11 mars 2019 – Në Kosovë, importi i mallrave nga vendet e CEFTA-s gjatë muajit shkurt të këtij viti... »

Shifrat e EUROSTAT: Shqiptarët “jetojnë për t’u ushqyer”

Tiranë, 11 mars 2019 – Qytetarët e Shqipërisë dhe ata të Kosovës që shpenzojnë më së shumti për ushqime në... »

“Trepça” regjistrohet si shoqëri aksionare

Prishtinë, 8 mars 2019 – Gjiganti metalurgjik “Trepça” është regjistruar si shoqëri aksionare. Lajmin e ka bërë të ditur kryeministri... »

Kombinati “Trepça”, së shpejti bëhet shoqëri aksionare

Prishtinë, 22 shkurt 2019 – Autoritetet kompetente në Kosovë thonë se janë në grumbullim e sipër të të gjitha dokumenteve... »

Punëtorët e “Llamkos”-it e kundërshtojnë shitjen pa kushte të fabrikës

Prishtinë, 18 shkurt 2019 – Ndërmarrja për prodhimin dhe përpunimin e llamarinës “Llamoks” në Vushtrri, pritet të dalë në ankand... »

Bizneset në Shqipëri: Vendimi për HEC-et e dëmton imazhin e vendit

Tiranë, 14 shkurt 2019 – Biznesi në Shqipëri ndjehet i pambrojtur ndaj vendimeve arbitrare të shtetit. Kreu i Dhomës së... »

Kopaç: Qytetarët do ta paguajnë koston e lartë të ndërtimit të “Kosovës së Re”

Prishtinë, 13 shkurt 2019 – Energjia e prodhuar nga termocentrali “Kosova e Re” ka çmim të garantuar prej 80 euro/MWh... »