Përfitimet ekonomike nga shtetësia e Shqipërisë – Çon drejt tregut unik

“Sigurisht që një hap i tillë ka qenë i pritur për dekada të tëra. Bërja realitet e kësaj iniciative do... »

Kosovarët në qershor eksportuan 26 dhe importuan 222 milionë euro mallra

Sipas të dhënave të Agjensisë së Statistikave të Kosovës vihet re një rënie prej -12.8% për eksport, si dhe një... »

2434.7 kg rezerva ari në Gjazuj të Lezhës

Në vendburimin e Gjazujt që ndodhet në shkëmbinjtë vullkanitë bazikë, në brezin ofiolitik perëndimor, llogaritet të jenë me përmbajtje të... »

KOSID – Kosovarët nuk do të mundin një ditë ta përballojnë çmimin e energjisë

Çmimi i energjisë elektrike do të rritet për çdo vite nga 15% deri në 25%, kjo rritje është nuk është... »

“Konfindustria” kritikon Bankën Qendrore për uljen e normës së interesit në lek

Administratori i Përgjithshëm i “Konfindustrias”, Gjergj Buxhuku mendon se Banka Qendrore (Banka e Shqipërisë) është vonuar në kohë për marrjen... »

Kosova me të ardhurat më të ulëta në rajon për kokë banori

Prishtinë, 3 gusht 2013 – Mesatarja e të ardhurave vjetore për kokë banori në Kosovë, sipas të dhënave zyrtare, është... »

Shahini: Krimi i organizuar, korrupsioni dhe haraçi pengojnë bizneset në Kosovë

Prishtinë, 3 gusht 2013 – Bizneset e Kosovës ballafaqohet me vështirësi e probleme të shumta. Kryetari i Aleancës Kosovare të... »

Riaktivizimi i “Trepçës”- krucial për zhvillimin ekonomik të vendit

  Një debat i organizuar nga përfaqësuesit e biznesit dhe të kominatit “Trepça” ka nxjerrë në pah një sërë problemesh... »

591 mijë persona përfitojnë rritje pensioni 4-6%

Rritje për pension pleqërie, invaliditeti në qytet, të parakohshme dhe shtesë të ushtarakëve, punonjësve policorë, ndërmarrjeve të ushtrisë, punonjësve të... »

Kosova plotëson 80 përqind të nevojës për grurë

Prishtinë, 1 gusht 2013 – Fushata e korrje-shirjeve, e cila ka përfunduar gati në të gjitha komunat e Kosovës dhe... »

Fullani: Ulja 3,5% e normës së interesit ndikon në nxitjen e kreditimit

Vendimi i Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë besohet se është marrë për shkak të vlerësimit për ecurinë e dobët... »

Protesta e ARMO-s, letër e hapur presidentit Nishani: Kemi shpresë te Ju

Protestuesit dhe zyrtarët thonë se nuk tatimorët kanë asnjë arsye ligjore për bllokimin e ARMO-s, por janë bazuar vetëm në... »

Basha: Çdo ndërtim pa leje do të prishet, s’ka legalizim

Kryebashkiaku i Tiranës, Lulzim Basha ka bërë sërish të ditur se kushtet kur Tirana ka një plan urbanistik dhe marrja... »

Odat ekonomike interesohen për mëkëmbjen e kombinatit “Trepça”

Prishtinë, 30 korrik 2013 – Udheheqësit e dy asociacioneve të biznesit në Kosovë janë interesuar për gjendjen aktuale dhe perspektivën... »

Edhe 700 mijë euro për “Shkupi 2014”

Shkup, 29 korrik – Edhe 700 mijë euro plotësuese do të harxhohen për rregullimin e pjesëve anësore të shëtitoreve të... »

Përmasa shqetësuese të falimentimit të bizneseve në Kosovë

Prishtinë, 29 korrik 2013 – Të dhënat zyrtare tregojnë se 897 biznese janë shuar në Kosovë, prej fillimit të këtij... »

MTI kritikohet për monopolin në kontrollin e naftës

Prishtinë, 29 korrik 2013 – Saybolt Pan Adriatika për më shumë se një vit është e vetmja trupë inspektuese e... »

Ndërtuesit “e keqja” te dera e qeverisë për borxhet

Ilir Hebovija, nënpresident i Shoqatës së Ndërtuesve thotë se shlyerja e borxhit nga bankat e nivelit të dytë merr parasysh... »

Banka-Qeveri, “kërcëllitje” dhëmbësh për interesat

Sektori bankar përballet me qeverinë për interesin e borxhit. Kurse, qeveria i qëndron presionit ndërsa ka përfunduar anklandi i bonove... »

Papunësia dhe pagat e ulëta nxisin migrimin

Prishtinë, 28 korrik 2013 – Shumica e atyre kosovarëve, të cilët u kthyen ditë më parë nga Hungaria thanë se... »

“Axos & Najafi” thotë se nuk do të tërhiqet nga blerja e PTK-së

Prishtinë, 27 korrik 2013 – Konsorciumi “Axos & Najafi” nuk do të tërhiqet nga blerja e aksioneve të PTK-së, ndërsa... »

Berisha: Statkraft porositi 6 turbinat për HEC-et e Devollit

Në vlerësimin e kryeministrit Sali Berisha, ky është një hap tjetër madhor në ndërtimin e Kaskadës së Devollit, një investim... »

Socialisti Braçe: Banka e Shqipërisë palë me qeverinë në shkelje të ligjit

Kritikat dhe akuzat e deputetit Erjon Braçe, nuk janë të reja, por u paraqitën një ditë pas kryetari i Partisë... »

Rafineria e naftës, punonjësit e ARMO-s protestojnë te prefektura e Fierit

Në protestën e së enjtes përpara prefekturës, përsëri pjesëmarrësit kërkuan që të hiqet bllokimi i ARMO-s. Drejtuesit e ARMOS- thonë... »

Rama: Pavarësisht ekspertizës FMN-BB, duhet audit ndërkombëtar i financave

Kryeministri i ardhshëm socialist Edi Rama synon besueshmëri nga ndërkombëtarët të statistikave dhe gjendjes ekonomiko-financiare të vendit. Zoti Rama tha... »

Odat ekonomike të Kosovës dhe Serbisë nënshkruan memorandum bashkëpunimi

Bruksel, 25 korrik 2013 – Oda Ekonomike e Kosovës dhe Oda Ekonomike e Serbisë kanë nënshkruar një memorandum mirëkuptimi midis... »

Komunat e Gostivarit ftojnë diasporën të investojë në vendlindje

“I keni të gjitha mundësit e hapura për të investuar” thotë kryetari i komunës së Gostivarit Nevzat Bejta që nga... »

Fitimi i bankave në Kosovë bie gati përgjysmë

Prishtinë, 24 korrik 2013 – Fitimi i bankave të Kosovës në vitin 2012 ka rënë në 18.5 milionë euro apo... »

Kosova e Maqedonia do të konkurrojnë bashkërisht për investime të huaja

Prishtinë, 23 korrik 2013 – Ka ardhur koha që marrëveshjet e bashkëpunimit mes Kosovës e Maqedonisë, të arritura deri më... »

Maqedonia dhe Rusia e nënshkruan marrëveshjen për Rrjedhën Jugore

Shkup, 23 korrik 2013 – Maqedonia e nënshkroi marrëveshjen me Federatën ruse për bashkëpunimin në ndërtimin e gazsjellësit Rrjedha Jugore.... »