Ekspertët: Kosova pa qëndrueshmëri e jetëgjatësi buxhetore

Kosova mund të mbetet pa buxhet, ngase mbi 70% e të hyrave për arkën shtetërore aktualisht sigurohen nga doganat. Kjo... »

“Konfindustria” kundër Bankës Botërore për rikthimin e FMN-së në Shqipëri

“Konfindustria” thotë se qeveria e majtë nuk duhet ta ndryshojë marrëdhënien me Fondin Monetar Ndërkombëtar nëpërmjet “vendimarrjes politike shqiptare dhe... »

Shteti të fokusohet në mërgimtarët në tërheqjen e investimeve

Flet Menderes Kuqi, kryetar i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veriperëndimore   Shkup, 14 korrik- Maqedonia në raport me tërheqjen e... »

Kosova nuk pritet të bëhet me hartë bujqësore para viti 2015

Prishtinë 13 korrik 2013 – Regjistrimi i fundit i tokave dhe veprimtarive bujqësore në Kosovë është bërë në vitin 1960,... »

Ar në Shqipëri? Çfarë është projekti i firmës “Arian” në Kaçinar

Kompania kanadeze “Arian” paraqet të dhënat e detajuara si dhe tabelën e plotë të gjendjes minerare në zonën ku do... »

Kompania kanadeze “Arian” do të kërkojë ar në Shqipëri

“Arian” e kishte dërguar kërkesën për të marrë licencë pas analizave që i janë bërë deri tani masiveve në zonën... »

Kriza e energjisë elektrike mund “t’ia fikë dritat” Shqipërisë në shtator

Nëse nuk blihet rrymë dhe nëse rezervat e hidrocentralit të Fierzës bien, Shqipëria në shtator mund të përballet me rrezikun... »

Kosova importoi 93 milonë euro nga Serbia, eksportoi vetëm 3 milion euro

Njohës të rrethanave ekonomike në vend thonë se importet e larta nga Serbia po e destabilizojnë dhe po e shkatërrojnë... »

Në tre muajt e parë të këtij viti diaspora ka dërguar në Kosovë 127 milionë euro

  Bekim Salihu   Prishtinë 12 korrik 2013 – Kosovarët që punojnë dhe jetojnë në shtetet e jashtme vazhdojnë të... »

Tatimet bllokojnë “ARMO”-n e naftës, rrezik shpërthimi

Punëtorët në protestë: Qeveria po bën shantazh ndaj kompanisë. Punëtoret u shprehën se rreziku i shpërthimit si pasoje e ndalimit... »

Lvovski: Rritje e dobët ekonomike, taksat nuk duhen ulur

Shefja e Bankës Botërore për Shqipërinë, Ksenija Lvovski “këshilloi” qeverinë e ardhshme për të mos ulur taksat si dhe të... »

Kosova për dhjetë vite ka shitur mbi 1500 ndërmarrje shoqërore

Prishtinë 10 korrik 2013 – Mesatarisht Kosova gjatë një viti i vënë në shitje 150 ndërmarrje shoqërore. Gjatë 10 vite... »

Saraçini, takim pune me kompanitë kroate të pranishme në Maqedoni

SHKUP, 10 korrik – Ministri i Ekonomisë Valon Saraçini sot zhvilloi një takim pune me kompanitë kroate të cilat me... »

Kush po i vjedh më shumë shqiptarët

Gjyqësori dhe shëndetësia janë sektorët të të korruptuar në Shqipëri, raporton “Transparency International Albania”   Denion Ndrenika “Transparency International Albania”... »

Rama: Shkatërrim ndërtimeve pa leje në bregdet

“Kemi projektin e ngritjes së një agjencie kombëtare të bregdetit. Jo vetëm kryetarët e bashkive dhe komunave, por edhe ne... »

Guvernatori i Iowa-s kërkoi përmirësimin e klimës për biznes në Kosovë

Guvernatori i shtetit Iowa, Terry Branstad, ka thënë se Kosova ka resurve për zhvillim ekonomik më dinamik, por institucionet shtetërore... »

Të papunë, por nuk punojnë në vreshtari

Luljeta Krasniqi – Veseli Punëkërkuesit, të cilët në Kosovë janë në numër mjaft të madh, jo çdo herë janë të... »

Korrupsioni në dogana e dëmton buxhetin e Kosovës për mbi gjysmë miliard euro

Një hulumtim i Institutit KIPRED tregon se mungesa e vigjilencës së doganierëve dhe korruptimi i tyre e ka dëmtuar buxhetin... »

Gazsjellësi “TAP”, Shqipëria vendos planin përfundimtar

Denion Ndrenika “Të gjithë gazsjellësit e tjerë që kalonin në territorin e Europës Juglindore përjashtonin Shqipërinë në mënyrë të pandershme.... »

Qeveria kërkon zgjidhje për Trepçën

Prishtinë, 4 korrik 2013 – Ministria e Zhvillimit Ekonomik e Qeverisë së Kosovës ka kërkuar nga ekspertët vendorë e ndërkombëtarë... »

Berisha: Javën e ardhshme vendimi për rritjen e pagave dhe pensioneve

Aristir Lumezi Tiranë, qeveria përcakton pagën minimale sipas ILO-s. Këshilli i Ministrave miratoi sot vendimin për përcaktimin e pagës minimale... »

Qeveria e Kosovës kundërshton shifrat mbi papunësinë

Prishtinë, 3 korrik 2013 – Agjencia e Statistikave e Kosovës (ASK) ka marrë kritika të ashpra nga ministrat e Qeverisë... »

Borxhi i jashtëm i Maqedonisë tashmë është shqetësues

SHKUP, 3 korrik- Bruto borxhi i jashtëm i Maqedonisë ka arritur 5.5 miliard euro ose 73.5 për qind nga bruto... »

LDK kritikon qeverinë për rishikimin e buxhetit

Prishtinë, 3 korrik 2013 – Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) vlerëson se rishikimi i buxhetit të Kosovës për këtë vit,... »

Maqedoni: Edhe mërgimtarët në krizë

Për tërë vitin e kaluar në emër të transfereve private në Maqedoni janë regjistruar 1.62 miliardë euro. Transferet konsiderohen si... »

Maqedonia ngel “zorrë qorre” e Ballkanit

As me “TAP-in” as me “Rrjedhjen Jugore” – Një nga përparësitë krahasuese të Maqedonisë është pozita gjeografike e saj, pozitë... »

Kosova bëhet anëtare e Bankës Zhvillimore të KE

Prishtinë, 3 korrik 2013 –Bordi i Bankës Zhvillimore të Këshillit të Evropës (KE)ka marrë vendim që Kosova të pranohet si... »

Fuqia ekonomike e Kosovës – më e vogla në rajon

Prishtinë, 3 korrik 2013 – Të gjithë treguesit e një analize të marrëdhënieve ekonomike e tregtare të Kosovës me vendet... »

Sektori privat në Maqedoni ankohen për korrupsion

Sipas hulumtimit të fundit të realizuar nga agjencia “Rejting”, OSBE-së dhe Komisionit shtetëror për pengimin e korrupsionit, rezulton se forma... »

KLSH çon për ndjekje penale dy auditues në doganën e Durrësit

Dardan Malaj Dy auditues të Doganës së Durrësit janë dërguar për ndjekje penale nga Kontrolli i Lartë i Shtetit pas... »