Në Kosovë, për 6 muaj, kanë hyrë në treg afro 6 mijë biznese të reja

Gjatë tremujorit të dytë të vitit 2013, gjithsej janë regjistruar në Kosovë 2.504 biznese të reja, ndërsa në tremujorin paraprak... »

Braçe: Çfarë ka bërë kryeprokurori me dosjen e “Albpetrolit”?

Komentet deputeti i Partisë Socialiste, Erjon Braçe i bëri ndërsa në Shqipëri është rritur vëmendja,  mbi veprimtarinë në nxjerrjen dhe... »

65 milionë USD borxhe, “CEZ” nis aksionin e ndaljes së rrymës

Në listën e 140 borxhlinjve të kompanisë së shpërndarjes së energjisë elektrike “CEZ”-i më i rëndësishmi është “Albpetroli” dhe mandje... »

Bozdo: Pronari i ri i azer “ARMO”-s merr përsipër çdo detyrim

“Ministria e Ekonomisë, kontrollon plotësimin e disa kushteve, që janë eksperienca teknike e blerësit të aksioneve sëpaku në të njejtin... »

Kompania “ARMO” ndërron pronar, Taçi ikën, vijnë azerët

Kompania e përpunimit të naftës, “ARMO”, e privatizuar pak vite më parë ka ndërruar pronar. Tashmë “ARMO” ka një kompani... »

Bregdeti i Shqipërisë nga vështrimi i pushueseve kosovarë

Reportazh nga Velipoja, qyteti buzë detit, plazhit, qyteti i krijimit të dashurive, miqësive, njohjeve të reja, qyteti i zhurmës dhe... »

ARMO ndërron pronar: Ikën Rezar Taçi, vjen një firmë e padëgjuar më parë

Mes anëtarëve të rinj rezulton edhe avokatja Erinda Ballanca e cila ka përfaqësuar në disa procese kryeministrin Sali Berisha  ... »

Vende pune për kosovarët në Katar e Gjirin Persik

Qeveria e Kosovës ka shtyrë për javën e ardhshme një vendim, për fillimin e negociatave   Prishtinë 8 Gusht 2013... »

Buxhuku: Bankat s’ndihmojnë biznesin, ulja e normës së interesit u vonua

“Përgjithësisht dua të them se banka nuk e ka luajtur rolin e saj rregullator dhe lehtësues ashtu si duhet të... »

Zbardhën disa detaje të planit të Qeverisë Thaçi për Trepçën

Prishtinë 7 Gusht 2013 – Trepça vazhdon te mbaje epitetin e ndërmarrjes me te fuqishme ne vend dhe se kjo... »

Instituti i Statistikave: Në korrik çmimet e konsumit u ulën 0.8%

Ulje çmimesh vërehen edhe në disa nëngrupe të tjera të ushqimeve, “qumësht, djath e vezë” 1.0 përqind dhe “sheqer dhe... »

Kurti: Dy të tretat e buxhetit të Kosovës vjen nga mërgata

“Pa paratë që sjellin bashkatdhetarët tanë në Kosovë për familjet, farefisin dhe miqtë e tyre, ne si shtet dhe shoqëri... »

CEZ, tender 90 milionë euro për energjinë në 2014

CEZ Shpërndarje ka vendosur të blejë të gjithë energjinë e vitit 2014 me një tender që do të mbyllet me... »

Ministri Ismajli diskuton idenë për një konferencë të donatorëve për Kosovën

Prishtinë, 06 gusht 2013 – Ministri i Zhvillimit Ekonomnik të Kosovës, Fadil Ismajli, ka paraqitur idenë për organizimin e një... »

Zamir Mane është miliardieri i parë i Shqipërisë

Nëse i beson WealthX, një burimi të njohur që informon për pasuritë reale në mbarë rruzullin, Zamir Mane, President dhe... »

Përfitimet ekonomike nga shtetësia e Shqipërisë – Çon drejt tregut unik

“Sigurisht që një hap i tillë ka qenë i pritur për dekada të tëra. Bërja realitet e kësaj iniciative do... »

Kosovarët në qershor eksportuan 26 dhe importuan 222 milionë euro mallra

Sipas të dhënave të Agjensisë së Statistikave të Kosovës vihet re një rënie prej -12.8% për eksport, si dhe një... »

2434.7 kg rezerva ari në Gjazuj të Lezhës

Në vendburimin e Gjazujt që ndodhet në shkëmbinjtë vullkanitë bazikë, në brezin ofiolitik perëndimor, llogaritet të jenë me përmbajtje të... »

KOSID – Kosovarët nuk do të mundin një ditë ta përballojnë çmimin e energjisë

Çmimi i energjisë elektrike do të rritet për çdo vite nga 15% deri në 25%, kjo rritje është nuk është... »

“Konfindustria” kritikon Bankën Qendrore për uljen e normës së interesit në lek

Administratori i Përgjithshëm i “Konfindustrias”, Gjergj Buxhuku mendon se Banka Qendrore (Banka e Shqipërisë) është vonuar në kohë për marrjen... »

Kosova me të ardhurat më të ulëta në rajon për kokë banori

Prishtinë, 3 gusht 2013 – Mesatarja e të ardhurave vjetore për kokë banori në Kosovë, sipas të dhënave zyrtare, është... »

Shahini: Krimi i organizuar, korrupsioni dhe haraçi pengojnë bizneset në Kosovë

Prishtinë, 3 gusht 2013 – Bizneset e Kosovës ballafaqohet me vështirësi e probleme të shumta. Kryetari i Aleancës Kosovare të... »

Riaktivizimi i “Trepçës”- krucial për zhvillimin ekonomik të vendit

  Një debat i organizuar nga përfaqësuesit e biznesit dhe të kominatit “Trepça” ka nxjerrë në pah një sërë problemesh... »

591 mijë persona përfitojnë rritje pensioni 4-6%

Rritje për pension pleqërie, invaliditeti në qytet, të parakohshme dhe shtesë të ushtarakëve, punonjësve policorë, ndërmarrjeve të ushtrisë, punonjësve të... »

Kosova plotëson 80 përqind të nevojës për grurë

Prishtinë, 1 gusht 2013 – Fushata e korrje-shirjeve, e cila ka përfunduar gati në të gjitha komunat e Kosovës dhe... »

Fullani: Ulja 3,5% e normës së interesit ndikon në nxitjen e kreditimit

Vendimi i Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë besohet se është marrë për shkak të vlerësimit për ecurinë e dobët... »

Protesta e ARMO-s, letër e hapur presidentit Nishani: Kemi shpresë te Ju

Protestuesit dhe zyrtarët thonë se nuk tatimorët kanë asnjë arsye ligjore për bllokimin e ARMO-s, por janë bazuar vetëm në... »

Basha: Çdo ndërtim pa leje do të prishet, s’ka legalizim

Kryebashkiaku i Tiranës, Lulzim Basha ka bërë sërish të ditur se kushtet kur Tirana ka një plan urbanistik dhe marrja... »

Odat ekonomike interesohen për mëkëmbjen e kombinatit “Trepça”

Prishtinë, 30 korrik 2013 – Udheheqësit e dy asociacioneve të biznesit në Kosovë janë interesuar për gjendjen aktuale dhe perspektivën... »

Edhe 700 mijë euro për “Shkupi 2014”

Shkup, 29 korrik – Edhe 700 mijë euro plotësuese do të harxhohen për rregullimin e pjesëve anësore të shëtitoreve të... »