Shpenzime minimale për projektet kapitale në Kosovë

Prishtinë, 24 qershor 2019 – Qeveria e Republikës së Kosovës ka shpenzuar afër 126 milionë euro për projekte kapitale në... »

Shqipëri: Largohen bankat europiane, fuqizohen turqit dhe arabët

Dështon parashikimi i Gent Sejkos për rritje të kreditimit   Sistemi bankar duket se ka hedhur sytë drejt lindjes. Prej... »

Produktet e Kosovës në tregjet evropiane

Prishtinë, 21 qershor 2019 – Jo shumë biznese nga Kosova arritën që përmes lehtësirave që krijoi Marrëveshja e Stabilizim-Asociimit (MSA)... »

Kosova hap dyert për tregti të lirë me Turqinë

Prishtinë, 19 qershor 2019 – Marrëveshja për Tregti të Lirë në mes Kosovës dhe Turqisë, e ratifikuar këto ditë nga... »

Produktet amerikane përmes Kosovës në Evropë

Nga Luljeta Krasniqi – Veseli Zona ekonomike amerikane në Kosovë, sipas pritjeve të institucioneve dhe përfaqësuesve të bizneseve, do të... »

Bursa e Energjisë nuk dihet kur i “ndez” dritat

Bursa Shqiptare e Energjisë, e cila me planin fillestar duhet të kishte nisur operimin në 1 janar 2018, mbetet një... »

Ulen kostot e ndërtimit, por jo çmimet

Kostot e ndërtimit pësuan rënie në tremujorin e parë të vitit krahasuar me fundin e 2018, raporton Instituti i Statistikave.... »

Investitorët e huaj: Klimë e pafavorshme për biznes në Shqipëri

Tiranë, 7 qershor 2019 – Shoqata e Investitorëve të Huaj (FIAA) ka prezantuar rezultatet e vëzhgimit për mjedisin e biznesit... »

Telekomi i Kosovës ia kërkon Qeverisë mbi 22 milionë euro

Prishtinë, 6 qershor 2019 – Telekomi i Kosovës ka kërkuar nga Qeveria që t’i ndajë një shumë prej 15 milionë... »

Taksa godet idustrinë e miellit në Kosovë, në mullinj s’ka rezerva të grurit

Prishtinë, 5 qershor 2019 – Industria e miellit në Kosovë po ballafaqohet me mungesë të madhe të rezervave të grurit... »

Korridori Jugor i gazit shton fondet, ja sa do të përfitojë TAP dhe TANAP deri në 2020

Deri në fund të vitit 2020, Korridori Jugor i Gazit njofton se do të ndajë 400 milionë dollarë për zbatimin... »

Bien investimet e huaja direkte në Kosovë

Prishtinë, 3 qershor 2019 – Investimet e huaja direkte në Kosovë ndër vite po shënojnë rënie. Trendi në rënie i... »

Eksporti i Shqipërisë në Kosovë sivjet u rrit për 25 milionë euro

Tiranë, 3 qershor 2019 – Në kuadër të Forumit Ekonomik Mbarëshqiptar është thënë se në vitin 2019 eksporti i produkteve... »

Sieg: Integrimi në BE do të sjellë më shumë investime të huaja në Shqipëri

Tiranë, 1 qershor 2019 – Krizës politike në Shqipëri nuk po i duket fundi. Deri tani nuk ka asnjë shenjë... »

Ekonomia joformale në Kosovë kalon 30 për qind të bruto produktit vendor

Prishtinë, 1 qershor 2019 – Luftimi i ekonomisë joformale si një nga problemet më të mëdha në ekonominë e Kosovës... »

Faturat e shfrenuara të PPP-ve kushtojnëdyfishi sa i referencave të Bankës Botërore

Banka Botërore rishikoi këtë vit me rritje kostot e ndërtimit të një kilometri rrugë në vendin tonë, duke e çmuar... »

Kosova e Serbia po shkojnë drejt luftës ekonomike

Prishtinë, 29 maj 2019 – Qeveria e Kosovës është e gatshme që t’u kundërpërgjigjet masave eventuale të paralajmëruara nga Serbia... »

Dogana e Kosovës rrit të hyrat për 7.6 për qind

Prishtinë, 27 maj 2019 – Dogana e Kosovës ka njoftuar përmes një komunikate për media se brenda pesë muajve të... »

20 mijë punëkërkues do t’i nënshtrohen trajnimit me projektit “Start-Smart”

Formimi i profesional i të rinjve po shihet me prioritet nga Qeveria shqiptare, ku 20 mijë punëkërkues në të gjithë... »

Dhomat Amerikane dhe Gjermane të Tregtisë: Kriza politike na dëmton, presim marrëveshje

Shumë nga anëtarët tanë kanë shprehur frustrim lidhur me pasigurinë politike që po ndikon drejpërdrejt negativisht në klimën e biznesit... »

Autostrada “Arbën Xhaferi” është gati, zytarisht hapet me 29 maj (VIDEO)

»

Kosova forcon vendin e dytë si partnere tregtare e Shqipërisë me eksporte

Për të tretin muaj me radhë. Kosova ka konsoliduar vendin e dytë në listën e partnerëve kryesorë tregtarë të Shqipërisë... »

Rezervat buxhetore shpenzohen për aktivitete politike, sportive e memoriale

Prishtinë, 17 maj 2019 – Ndonëse Kosova gjatë këtij viti nuk është përballur me ndonjë fatkeqësi natyre, fondi buxhetor i... »

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut vizitoi kompaninë Ecolog International

Kryetari i Bordit Këshilldhënës të Ecolog International, Lazim Destani e priti për vizitë kryeministrin e Republikës së Maqedonisë së Veriut,... »

Kontrata për “Kosovën e Re” – me shumë dëme dhe rreziqe

Prishtinº, 12 maj 2019 – Kontrata për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re” paraqet shkelje të rëndë të rregullave të... »

Telekomi i Kosovës në prag të falimentimit

Prishtinë, 6 maj 2019 – Qeveria e Kosovës kërkon nga kompania “Z-Mobile”, që pagesa e borxhit prej mbi 25 milionë... »

Rritja e pagës minimale sfidon sektorin privat

Prishtinë, 4 maj 2019 – Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, ka kërkuar nga institucionet e Kosovës që paga... »

Qeveria do të heqë dorë nga “Kosova e Re”, nëse rritet çmimi i energjisë

Prishtinë, 3 maj 2019 – Disa organizata joqeveritare në Kosovë në vazhdimësi kanë ngritur shqetësimet se ndërtimi i termocentralit “Kosova... »

BSH: Qeveria ua ka borxh 1.5 miliardë euro bizneseve dhe individëve

Tiranë, 2 maj 2019 – Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se, në fund të vitit 2017, Qeveria kishte... »

Bizneset italiane “dynden” në Shqipëri, pas shtrëngimit fiskal në Itali

Tiranë, 19 prill 2019 – Në janar të këtij viti në Itali hyri në fuqi ligji mbi faturimin elektronik për... »