BB për papunësinë: Në Kosovë 29%, në Shqipëri 12%

Uashington, 19 mars 2019 – Në raportin “Trendet e Tregut të Punës në Ballkanin Perëndimor 2019” të Bankës Botërore (BB)dhe... »

Në Maqedonin e Veriut, subvencionet po e bëjnë ekonominë të varur nga shteti

Shkup, 17 mars 2019 – Bujqit dhe blegtorët ankohen se shteti shumë po u ndihmon jo në zhvillimin e veprimtarisë... »

Kosova nuk e shfrytëzoi perspektivën që e hapi MSA-ja

Prishtinë, 16 mars 2019 – Për tre vjet të zbatimit të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit (MSA), prodhuesit nga Kosova, ndonëse... »

Me ndërtimin e “Kosovës së Re”, energjia do të shtrenjtohet për 50 për qind

Prishtinë, 14 mars 2019 – Qytetarët e Kosovës pritet ta paguajnë për 50 për qind më shtrenjtë energjinë elektrike. Faturat... »

Maqedonia përfitoi më së shumti nga vendosja e taksës ndaj mallrave të Serbisë

Prishtinë, 11 mars 2019 – Në Kosovë, importi i mallrave nga vendet e CEFTA-s gjatë muajit shkurt të këtij viti... »

Shifrat e EUROSTAT: Shqiptarët “jetojnë për t’u ushqyer”

Tiranë, 11 mars 2019 – Qytetarët e Shqipërisë dhe ata të Kosovës që shpenzojnë më së shumti për ushqime në... »

“Trepça” regjistrohet si shoqëri aksionare

Prishtinë, 8 mars 2019 – Gjiganti metalurgjik “Trepça” është regjistruar si shoqëri aksionare. Lajmin e ka bërë të ditur kryeministri... »

Kombinati “Trepça”, së shpejti bëhet shoqëri aksionare

Prishtinë, 22 shkurt 2019 – Autoritetet kompetente në Kosovë thonë se janë në grumbullim e sipër të të gjitha dokumenteve... »

Punëtorët e “Llamkos”-it e kundërshtojnë shitjen pa kushte të fabrikës

Prishtinë, 18 shkurt 2019 – Ndërmarrja për prodhimin dhe përpunimin e llamarinës “Llamoks” në Vushtrri, pritet të dalë në ankand... »

Bizneset në Shqipëri: Vendimi për HEC-et e dëmton imazhin e vendit

Tiranë, 14 shkurt 2019 – Biznesi në Shqipëri ndjehet i pambrojtur ndaj vendimeve arbitrare të shtetit. Kreu i Dhomës së... »

Kopaç: Qytetarët do ta paguajnë koston e lartë të ndërtimit të “Kosovës së Re”

Prishtinë, 13 shkurt 2019 – Energjia e prodhuar nga termocentrali “Kosova e Re” ka çmim të garantuar prej 80 euro/MWh... »

Rritja e pagave rrezikon hapjen e vendeve të reja të punës

Prishtinë, 10 shkurt 2019 – Ligji për pagat i cili është miratuar më 2 shkurt në Kuvendin e Kosovës, në... »

FMN shpreh shqetësim për ndikimet e Ligjit për Pagat në sektorin publik

Prishtinë, 8 shkurt 2019 – Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) shpreh shqetësimin lidhur me ndikimin që do të ketë mbi buxhetin... »

Në Kosovë, fillojnë investimet për hekurudha moderne

Prishtinë, 7 shkurt 2019 – Nga fillimi i vitit 2021, Kosova synon të ketë një rrjet hekurudhor funksional. Rehabilitimi i... »

Thellohet hendeku i pagave mes sektorit publik dhe atij privat

Prishtinë, 4 shkurt 2019 – Sektori privat në Kosovë, i cilii konsiderohet promotor i zhvillimit ekonomik dhe uljes së papunësisë,... »

FMN: Projektet PPP – rrezik për ekonominë e Shqipërisë

Tiranë, 29 janar 2019 – Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) tërheq vërejtjen se projektet e Partneritetit Publiko-Privat do të kthehen në... »

Në pritje të Zonës Ekonomike Amerikane në Kosovë

Prishtinë, 27 janar 2019 – Përgatitjet për vënien në funksion të zonës ekonomike amerikane në Kosovë janë duke vazhduar, bëjnë... »

OEAK: Pengesat në tregtinë e lirë cenojnë zhvillimin ekonomik

Prishtinë,25 janar 2019 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë (OEAK) vlerëson se pengesat në tregtinë rajonale i vështirësojnë operacionet e... »

A po hyn Kosova në krizë buxhetore?

Prishtinë, 25 janar 2019 – Përfaqësues të shoqërisë civile i kanë bërë thirrje Kuvendit të Kosovës që të miratojë brenda... »

“Contour Global” siguron paratë për ndërtimin e TC “Kosova e Re”

  Prishtinë, 22 janar 2019 – Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka thënë se përfaqësuesi i  “Contour Global” e ka... »

“Telekom Albania” shitet për 50 milion euro

Tiranë, 16 janar 2019 – Kompania shqiptare e telefonisë mobile “Telekom Albania” është shitur për 50 milion euro. Ajo do... »

Shpallet koncesionari i Aeroportin e Kukësit, premton 8 milinë euro investime

Tiranë, 11 janar 2019 – Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka përmbyllur fazën e vlerësimit të ofertave dhe ka shpallur... »

Viti 2019, një rast për rimëkëmbjen e “Trepçës”

Prishtinë, 6 janar 2019 – Vitin 2018 Qeveria e Kosovës e pati shpallur si vit të kompleksit metalurgjik “Trepça”, por... »

Fabrika “Llamkos” dhe Hoteli “Grand”, dy shembujt më të këqij të privatizimit në Kosovë

Prishtinë, 5 janar 2019 – Privatizimi i ndërmarrjeve shoqërore në Kosovë i filluar si proces në vitin 2003 nuk ka... »

Investimet e huaja direkte në Kosovë kanë rënë në 100 milionë euro

Prishtinë, 4 janar 2019 – Investimet e huaja direkte në Kosovë kanë rënë nga 400 milionë euro në 100 milionë... »

Top prioritetet ekonomike të Kosovës më 2019

Prishtinë, 2 janar 2019 – Krijimi i vendeve të reja të punës dhe zhvillimi i ndërmarrjeve të vogla dhe të... »

A do të shënojë kthesë në ekonominë e Maqedonisë viti 2019?

Shkup, 2 janar 2019 – Gjatë vitit 2019 pritet të bëhen të dukshme rezultat e zhvillimit ekonomik vetëm nëse Qeveria... »

OAEK: Politika po ndërhyn në sektorin privat

Prishtinë, 31 dhjetor 2018 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë (OEAK), përmes një komunikate për media, në prag të vitit... »

Naftëtarët: Haradinaj na kërkoi t’i lirojmë çmimet për fundvit

Prishtinë, 27 dhjetor 2018 – Drejtuesit e Shoqatës së Naftëtarëve të Kosovës thanë së Kosova ka çmimin më të lirë... »

Haradinaj u kërkon naftëtarëve të kenë kujdes çmimin e naftës

Prishtinë, 27 dhjetor 2018 – Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, u ka bërë thirrje edhe një herë drejtuesve... »