44 mijë vende pune të lira këtë vit, por gjysma nga daljet në pension

Ekonomia shqiptare ka prodhuar 44 mijë vende pune të lira këtë vit, gjysma e të cilave është krijuar nga daljet... »

Kosova dhe Shqipëria planifikojnë liberalizimin ekonomik

Prishtinë, 23 gusht 2018 – Republika e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë po planifikojnë të liberalizojnë lëvizjen e mallrave dhe... »

Defitici tregtar i Shqipërisë bie 5 për qind për shtatë muaj

Tiranë, 18 gusht 2018 – Instituti i Statistikave në Shqipëri ka publikuar sot të dhënat e tregtisë së jashtme për... »

Maqedonia do të taksojë remitencat e diasporës

Shkup, 14 gusht 2018 – Në bazë të ndryshimeve që parashihen në Ligjin për bankat, Drejtoria e të Ardhurave Publike... »

BB: Produktiviteti i punës në Shqipëri – më i ulëti në Europë

Tiranë, 13 gusht 2018 – Një raporti i Bankës Botërore tregon se niveli i produktivitetit të punës në Shqipëri është... »

Kreditë e bankave të Kosovës kanë ende kamata shumë të larta

Prishtinë, 11 gusht 2018 – Bankat komerciale në Kosovë kanë shënuar një fitim prej 40.5 milionë eurosh gjatë periudhës 6... »

Rukiqi: Kosovës i duhen dekada për të arritur standardin jetësor të BE-së

Prishtinë, 5 gusht 2018 – Për të arritur standardin jetësor të Bashkimit Evropian, Kosovës do t’i duhen dekada dhe jo... »

Si shihet në Tiranë raporti i DASH-it për klimën e biznesit në Shqipëri?

Tiranë, 31 korrik 2018 – Opozita, qeveria dhe studiues të pavarur të ekonomisë e përcollën me komente kontradiktore raportin e... »

OEK: Vendimi për masa mbrojtëse për pemë dhe perime ishte kundërproduktiv

Prishtinë, 31 korrik 2018 – Oda Ekonomike e Kosovës (OEK) e vlerëson si kundërproduktiv vendimin e Qeverisë së Kosovës për... »

Dëmet e reshjeve në bujqësi, mbi 7 milionë euro

Prishtinë, 30 korrik 2018 – Mbi shtatë milionë euro vlerësohen dëmet e shkaktuara në kulturat bujqësore nga reshjet e shiut... »

Bizneset mirëpresin grumbullimin e TVSH-së në brendi

Prishtinë, 30 korrik 2018 – Përfaqësuesit e bizneseve e kanë mirëpritur Iniciativën e Qeverisë për ndryshimin e Ligjit për Tatimin... »

Kosova emeton për herë të parë obligacion shtetëror 10 vjeçar

Prishtinë, 27 korrik 2018 – Ministria e Financave njofton se më 30 korrik 2018 do të mbahet ankandi i parë... »

“Ringjallja” e Ferronikelit

Prishtinë, 26 korrik 2018 – Kompleksi Metalurgjik Ferronikeli po i nënshtrohet procesit të rimëkëmbjes për herë të tretë brenda më... »

Ahmetaj: Investimet në Unazën e Jugut, 250 milionë euro

Në një takim me bizneset e turizmit në Himarë ministri i Financave Arben Ahmetaj bëri të ditur se qeveria do... »

Deficiti tregtar i Kosovës rritet për 23.5 për qind

Prishtinë, 25 korrik 2018 – Deficiti tregtar i Kosovës ka shënuar rritje. Në muajin qershor të vitit 2018 deficiti ishte... »

Serbisë s’i levërdis të aplikojë masa reciprociteti për produktet nga Kosova

Beograd, 24 korrik 2018 – Maqedonia dhe Serbia janë hidhëruar me Prishtinën për shkak të vendimit që të ngarkojë me... »

Komisioni Europian: Shqipëria e ka nivelin më të lartë të borxhit publik në rajon

Bruksel, 23 korrik 2018 – Shqipëria duhet të ulë borxhin publik, pasi niveli i tij cenon ecurinë ekonomike. Pas institucioneve... »

A po e shkel Kosova marrëveshjen e CEFTA-s?

Prishtinë, 23 korrik 2018 – Marrëveshja për tregti të lirë, CEFTA, konsiderohet se mund të jetë shkelur nga autoritetet e... »

Zyrtarizohet shitja e Feronikelit, Samir Mane ndër aksionarët e rinj?

Prishtinë, 22 korrik 2018 – Një kompani e panjohur, me emrin “NKL Limited”, me bazë në Londër, është blerësi zyrtar... »

Vitin e kaluar, Kosova eksportoi mallra me vlerë prej 378 milionë eurosh

Prishtinë, 17 korrik 2018 – Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar eksporti i mallrave shënoi rritje të... »

Ministria mbron me masë e përkohshme 21 produkte bujqësore

Prishtinë, 14 korrik 2018 – Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Bajram Hasani, ka marrë vendim të ndërmarrë masë të përkohshme... »

Gjykatat joefikase të Kosovës i dekurajojnë investitorët

Prishtinë, 13 korrik 2018 – Samiti i Londrës ka ritheksuar nevojën për vendet e Ballkanit Perëndimor që të shënojnë përparime... »

Si u bë Kosova “parajsë” për kompanitë serbe?

Beograd / Prishtinë, 9 korrik 2018 – Që nga viti 2000 e deri më sot, Kosova në mënyra të ndryshme... »

As sivjet, Kosova nuk siguron bukën e vitit

Prishtinë, 5 korrik 2018 – Në Kosovë ka filluar fushata e korrje-shirjeve. Sipas të dhënave zyrtare në gjithë territorin e... »

Hamza: Qasja në financa, sfida kryesore e sektorit privat në Kosovë

Vjenë, 4 korrik 2018 – Ministri i Financave i Republikës së Kosovës Bedri Hamza, ka marrë pjesë në samitin e... »

Fondi i privatizimit në duart e ndërkombëtarëve

Prishtinë, 29 qershor 2018 – Njohës të zhvillimeve ekonomike kërkojnë nga autoritetet e Kosovës që të krijojnë një legjislacion adekuat,... »

Takim pune i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare

Nga Lazim Destani Kam kënaqësinë t’ju njoftoj mbi mbajtjen e takimit të degëve nga shumë vende europiane të Rrjetit të... »

Bankat në Kosovë, atraktive për investitorë të huaj

Prishtinë, 27 qershor 2018 – Tregu bankar i Kosovës, duket të jetë shumë atraktiv për investitorët e huaj. Normat e... »

Vazhdon trendi i rënies së të hyrave në Telekomin e Kosovës

Prishtinë, 25 qershor 2018 – Të hyrat e Telekomit të Kosovës në tregun e telefonisë mobile kanë rënë edhe gjatë... »

Civici: Çdo shqiptar lind me një borxh prej 3 mijë eurosh

Tiranë, 25 qershor 2018 – Niveli i borxhit publik në Shqipëri mbetet një rrezik për ekonominë. Ekspertët thonë se Shqipëria... »