Naftëtarët: Haradinaj na kërkoi t’i lirojmë çmimet për fundvit

Prishtinë, 27 dhjetor 2018 – Drejtuesit e Shoqatës së Naftëtarëve të Kosovës thanë së Kosova ka çmimin më të lirë... »

Haradinaj u kërkon naftëtarëve të kenë kujdes çmimin e naftës

Prishtinë, 27 dhjetor 2018 – Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, u ka bërë thirrje edhe një herë drejtuesve... »

Arben Abdurahmani shpallet biznesmeni i vitit në Maqedoni

Shkup, 27 dhjetor 2018 – Biznesmeni Arben Abdurahmani është shpallur biznesmeni i vitit 2018 në Maqedoni. Në anketën “Biznismeni më... »

Bankat – mbështetëse apo shkatërruese të bizneseve në Kosovë?

Prishtinë, 26 dhjetor 2018 – Sektori financiar dhe bankar në Kosovë, vlerësohet jo vetëm më fitimprurësi, por edhe sektori me... »

FMN – Qeverisë së Kosovës: Mos e shtoni numrin e skemave sociale

Uashington, 18 dhjetor 2018 – Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) parasheh që rritja ekonomike në Kosovë gjatë vitit 2019 të jetë... »

AKB: Serbia humb mbi 21 milionë euro për shkak të tarifës së Kosovës

Prishtinë, 12 dhjetor 2018 – Që nga vendimi i Qeverisë së Kosovës për vendosjen e tarifës doganore për produktet me... »

Në kërkim të fondeve për ndërtimin e Termocentralit “ Kosova e Re”

Prishtinë, 7 dhjetor 2018 – Qeveria e Kosovës dhe kompania fituese për ndërtimin e Termocentralit “Kosova e Re”, “Contour Global”,... »

Kosova hulumton tregjet në rajon për zëvendësimin e prodhimeve nga Serbia

Prishtinë, 6 dhjetor 2018 – Bizneset prodhuese dhe tregtare në Kosovë thonë të kenë filluar që të gjejnë alternativa për... »

Shala: Serbia asnjëherë nuk e ka respektuar CEFTA-n

Prishtinë, 4 dhjetor 2018 – Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka thënë se Qeveria e Kosovës i kushton... »

Marrëveshjet Kosovë – Shqipëri, me shumë barriera

Prishtinë, 28 nëntor 2018 – Kosova dhe Shqipëria në mbledhjet e përbashkëta të dy qeverive ndër vite kanë nënshkruar marrëveshje... »

FMN: Shqipëria ka nevojë për rritje ekonomike më të qëndrueshme

Tiranë, 20 nëntor 2018 – Misioni i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN)  tha se Shqipëria duhet të bëjë edhe shumë që... »

A janë të sigurta kursimet pensionale?

Prishtinë, 17 nëntor 2018 – Kthimi i akumuluar i investimit të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës në tregjet financiare... »

Hamza: FMN ka të drejtë kur thotë se Kosova s’ka stabilitet financiar

Prishtinë, 15 nëntor 2018 – Ministri i Financave, Bedri Hamza, ka thënë se Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka të drejtë... »

Rikonstruktimi i linjave hekurudhore në Kosovë fillon më 2019

Prishtinë, 15 nëntor 2018 – Autoritetet në Kosovë janë në përgatitjeje të procedurave për fillimin e rikonstruktimit të linjave hekurudhore,... »

BERZH-i përsërit se nuk e financon Termocantralin “Kosova e Re”

Londër, 13 nëntor 2018 – “BERZH-i nuk e konsideron këtë projekt”. Kjo është përgjigja që ka dhënë BERZH-i, për t’i... »

Kosova vendos taksë për produktet nga Serbia dhe nga Bosnja e Hercegovina

Prishtinë, 6 nëntor 2018 – Qeveria e Kosovës ka miratuar vendimin për vendosjen e masës mbrojtëse për importin e të... »

Rritja e buxhetit për skema sociale në dëm të investimeve kapitale

Prishtinë, 6 nëntor 2018 – Në Projektligjin për Buxhetin e Kosovës për vitin 2019 është paraparë që afër 400 milionë... »

Vitin e ardhshëm pritet ulje e normës së interesit për kredi

Prishtinë, 5 nëntor 2018 – Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti, ka paralajmëruar se norma e interesit për... »

Raporti i “Doing Business”: Shqipëria shënon ngritje, Kosova rënie

Washington, 31 tetor 2018 – Grupi i Bankës Botërore publikoi sot raportin vjetor mbi lehtësinë e të bërit biznes, që... »

Buxheti i vitit 2019 parashikon rritje pagash në disa sektorë

Tiranë, 26 tetor 2018 – Qeveria e Shqipërisë e ka miratuar projekt-buxhetin e vitit 2019. Ministri i Financave Arben Ahmetaj... »

Kosova do të paguajë edhe 13 vjet borxhet e trashëguara nga ish-Jugosllavia

Prishtinë, 24 tetor 2018 – Kosova do t’i paguajë këstet e kredive Bankës Botërore deri në vitin 2031. Shuma e... »

Buxheti i Kosovës i vitit 2019 pritet të jetë 2.3 miliardë euro

Prishtinë, 23 tetor 2018 – Buxheti i Kosovës për vitin 2019, sipas projeksionit aktual, pritet të arrijë në 2.3 miliardë... »

Hajdari: Procesi i privatizimit mund të përmbyllet brenda 7 vjetësh

Prishtinë, 22 tetpr 2018 – Ekrem Hajdari, drejtor menaxhues në Agjencinë Kosovare të Privatizimit, thotë se mbi 50 për qind... »

Paqartësia politike ndikon në uljen e rritjes ekonomike në Maqedoni

Shkup, 21 tetor 2018 – Afaristët në Maqedoni thonë se proceset që ndërlidhen me rrumbullaksimin e Marrëveshjes me Greqinë duhet... »

TAP, nisin instalimin e tubacioneve nën det

Tiranë, 19 tetor 2018 – Gazjellësi Trans Adriatik Pipeline (TAP) nisi sot punimet për realizimin e pjesës ndoshta më të... »

FMN: Kosova mund të shkojë drejt krizës fiskale

Prishtinë, 16 tetor 2018 – Shefi i misionit të Fondit Monetar (FMN) në Kosovë, Ruud Vermeulen, ka tërhequr vërejtjen se... »

OEAK e përkrah ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re”

Prishtinë, 15 tetor 2018 – Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë e përkrah ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re” , pasi... »

Qytetarët e Kosovës mbajnë në banka mbi 3 miliardë euro

Prishtinë, 13 tetor 2018 – Vlera e depozitave të klientëve në dhjetë bankat komerciale në Kosovës, deri në tetor të... »

“TC ‘Kosova e Re’ ndërtohet edhe pa mbështetjen e Bankës Botërore”

Prishtinë, 11 tetor 2018 – Qeveria e Kosovës dhe kompania fituese për ndërtimin e Termocentralit “Kosova e Re”, “ContourGlobal”, thonë... »

Një kompani polake do ta riaktivizojë minierën e magnezit në Dubovc

Prishtinë, 5 tetor 2018 – Një prej minierave më të vjetra të Kosovës, miniera e Dubovcit të Vushtrrisë, do të... »