Greqia që nuk ishte

Rënia e komunizmit në Lindje hapi perspektivën e zgjerimit të Bashkimit Europian. Ëndrra e një Europe të bashkuar, nuk përjashtoi... »

Ruben Avxhiu: Absurdi i propozimit të Serbisë

Dita e shtunë ka sjellë një zhvillim historik për Serbinë, Kosovën dhe të gjithë Ballkanin. Për herë të parë një... »

Ruben Avxhiu: Referendum kombëtar apo efekt fushate

Aleanca Kuq e Zi paraqiti këtë javë në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve kërkesën për një referendum për bashkimin kombëtar. KQZ... »

Nënë Tereza e myslimanëve

(Botuar në 18 mars, 2011) Një grup aktivistësh të rinj myslimanë në Kosovë kanë kërkuar kohët e fundit heqjen e... »

11 shtatori dhe shqiptarët

Për banorët e New York-ut por edhe për shumë amerikanë e qytetarë të botës, 11 shtatori i vitit 2001 nuk... »

Mbaroi loja në OKB?

Çeku: Më 23 korrik, do t’i kërkoj sekretares Rice që të na përkrahë në shpalljen e pavarësisë   Nga Ruben... »