Matematika ende si gogol për nxënësit

Laura Papraniku Shkup, 24 prill – Ka shumë kohë që është identifikuar si problematike çështja që ka të bëjë me... »

Çdo të thotë „universitet elitar“ në Gjermani?

Universitetet elitare në Gjermani ndoshta nuk mund të krahasohen me ato të Harward, Yale apo Standford por në disa degë... »

ExxonMobil gjobitet me 236 milionë dollarë

Jurisë iu desh më pak se dy orë për të arritur në përfundimin se firma Exxon ishte përgjegjëse për dëmet... »

Lamtumirë zhurmë!

Zhurma përveçse se është shqetësuese, mund të jetë edhe me kosto. Prandaj inxhinierët janë duke kërkuar mëyra për të eliminiuar... »

Teknologjia 3-D në botën reale

Në filma apo dhe në lojëra kompjuterike, shumë njerëz pëlqejnë pamjet realiste të videove të realizuara në kompjuter, duke përfshirë... »

Çmimi për Arritje Shkencore bën multimilionerë 11 shkencëtarë

Radio Evropa e Lirë Njëmbëdhjetë shkencëtarë janë bërë multimilionerë, pas fitores së Çmimit inaugurues për Arritje Shkencore. Secili nga ta... »

Sa shanse ke për të fituar në bixhoz?

Në Itali, një matematikan dhe një fizikan po ndihmojnë të rinjtë të qëndrojnë larg lojërave të fatit. Ata u mësojnë... »

Për herë të parë në histori, shërohet një foshnjë me virusin HIV

Mjekët në Misisipi dhe Boston zbuluan se një foshnje e lindur me viurusin HIV u shërua pothuajse pa dashje. Fëmija,... »