Donald Trump e miraton anëtarësimin e Malit të Zi në NATO

Uashington, 11 prill 2017 – Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, ka nënshkruar protokollin e pranimit të Malit të Zi në NATO, konfirmoi Shtëpia e Bardhë.

Nënshkrimi vjen pak ditë pasi Senati amerikan e ratifikoi protokollin me shumicë votash.

“NATO është kyçe për paqen dhe sigurinë në kontinentin evropian”, tha përmes një deklarate Shtëpia e Bardhë, duke shtuar se anëtarësimi i Malit të Zi do të sinjalizojë për aspiruesit e tjerë se “dera për anëtarësim në komunitetin euro-atlantik mbetet e hapur”.

“Presidenti Trump uron popullin malazez për fleksibilitetin dhe angazhimin e dëshmuar ndaj vlerave demokratike të NATO-s”, thuhet në deklaratën e Shtëpisë së Bardhë.

Pas nënshkrimit të protokollit për Malin e Zi nga presidenti Trump, mbetet që këtë procedurë të verfikimit ta përmbyllin edhe Spanja dhe Holanda.

Zyrtarët malazezë presin që Mali i Zi të bëhet anëtar i barabartë i NATO-s në fund të majit apo fillim të qershorit. (REL)

One Response to “Donald Trump e miraton anëtarësimin e Malit të Zi në NATO”

Read below or add a comment...

 1. Halil Preniqi says:

  FRYMA ATLANTIKE

  Regjimi i egër
  Lëkundët e tundët
  Në ujra të zeza
  Gjithnjë po futët
  Kali i Trojës – Rusi
  Quku i vogël Serbi
  Otomani –
  Sulltan Erdogani
  Endrrojnë
  Adriatikun
  Fryma atlantike
  Arriti si era
  Na dhuroi shpresa
  Erdhi si pranvera
  Një shkëndijë hyjnore
  Nga lart na erdhi
  Për ne fe dhe Zot
  Eshtë dhe do të jetë
  Gjithmonë Amerika.

  Nga Halil Preniqi Kosovë

Comment

*