Dr.Prifti: NYT i quan vaksinat e propozuara Sars Cov 2 si Genetic Vaccines

Pas nje reaksioni pozitiv te komuniteteve shkencore, ka filluar procesi i te treguarit dhe te referuarit te se vertetes

Prof.Edvin Prifti

Me ne fund arritem ne termin para-perfundimtar per vaksinat anti covid19.

Kjo eshte per ata qe ishin te surprizuar ose mosbesues te artikullit tim “inteligjenca virale dhe te pathenat e vaksinave te koronavirusit” botuar dy dite me pare.

Ekzaktesisht sikurse e kemi thene me pare, gazetari i njohur Zimmer sot ne New York Times, i quan vaksinat e propozuara per Sarscov2 si Genetic Vaccines sikurse ne foton e atashuar ose vaksina gjenetike.

Pas nje reaksioni pozitiv te komuniteteve shkencore, ka filluar procesi i te treguarit dhe te referuarit te se vertetes.

Urojme qe keto “vaksina gjenetike” ose terapi gjenetike te tregohen po aq efikase dhe me sa me pak probleme per njeriun.

Gjithsesi nga vete termi qe fillon te perdoret besoj eshte evidente per te gjithe manipulimi gjenetik qe ato realizojne ne organizem.

Besoj NYT ne numrin e sotem heq edhe dyshimin e vogel qe ndonje syresh ka patur ne lidhje me kete ceshtje.

Pas aplikimit ne FDA amerikan si terapi gjenike dhe me pas moren emri vaksine, eshte hera e pare qe ne shtypin e shkruar gjej nje shprehje te tille qe realisht nuk e kisha hasur me pare “Vaksina Gjenetike”. Tregoni kujdes se cfare ajo nenkupton?!

Comment

*