Filmi ”The Van” i Erenik Beqirit – në listën e ngushtë për çmimin Oscar

Dhjetë filma kanë hyrë në listën e ngushtë për çmimin Oscar në kategorinë e ”Live Action Short Film”. Ndër filmat që do të vazhdojnë konkurrimin për Oscar në këtë kategori është përzgjedhur edhe filmi ”The Van” i regjisorit shqiptar Erenik Beqiri.

Filmi ”The Van”  i Erenik Beqirit është shfaqur në shumë festivale prestigjioze të filmit dhe ka fituar çmime të shumta.

Lista e dhjetë filmave që janë përfshirë në listen e ngushtë të filmave kandidatë për Çmimin Oscar:

“Bittu”

“Da Yie”

“Feeling Through”

“The H00uman Voice”

“The Kicksled Choir”

“The Letter Room”

“The Present”

“Two Distant Strangers”

“The Van”

“White Eye”.

(r.m.)

Comment

*