Florida: Një djalë shqiptar 7-vjeçar mbytet në pishinë

SEMINOLË FL- Një djalë shqiptar 7-vjeçar me autizëm vdiq të shtunën në mbrëmje në atë që duket të jetë një mbytje aksidentale, tha Zyra e Sherif Qarkut Pinellas, sipas gazetës Tampa Bay Time.

Ajo shkruan se dedektivët që po hetojnë pas mbytjes së djalit në pishinën e banimit në Pasco, thonë se ende nuk kanë nxjerrur një përfundim mbi mbytjen.

Hetuesit thanë se Artemio Shkullaku ishte me nënën e tij, babanë dhe gjyshen në shtëpinë e tyre në Seminole, kur djali u end për të dalë nga një derë anësore.

Djali shkoi për disa minuta, në pishinën aty afër ndërsa babai i tij po punonte në anën e kundërt të shtëpisë, thanë zyrtarët e stacionit të Policisë në Tampa Bay.

Detektivët gjithashtu thanë se gjyshja e vrejti e para mungesën e djalit dhe i paralajmëroi prindërit se Artemio mungonte. Prindërit dhe fqinjët kërkuan djalin për rreth 30 minuta më vonë, derisa ata vet njoftuan policinë, të cilët u bashkuan me pridërit në kërkimin.

Fqinjët u thanë hetuesëve se e gjetën Artemion të shtrirë me fytyrë nga uji në një pishinë në një shtëpi drejtpërsëdrejtë në rrugn nga shtëpia e djalit.

Fqinjët e tërhoqën djalin duke e nxjerr nga uji dhe kryen veprimet e para të frymëmarrjes CPR por ishte shumë vonë deri sa erdhën dhe Autoambulnacet dhe automjetet e Shpëtimit të Zjarrit dhe Policia nga Seminole, të cilët vazhduan përpjekjet e shpëtimit.

Djali u dërgua në Qendrën Mjekësore Largo por u tha se ishte i vdekur.

Detektivët që hetojnë mbytjen thanë se duket të jetë një mbytje e rastësishme, pra aksidentale. (Beqir Sina)

 

 

Comment

*