Fushata për ndalimin e armëve bërthamore fiton Çmimin Nobel për Paqe

Stokholm, 6 tetor 2017 – Komiteti norvegjez për Çmimin Nobel për Paqe e ka shpallur fitues për këtë vit Fushatën për ndalimin e armëve bërthamore (ICAN), raporton Radio Evropa e Lirë.

Kjo organizatë e ka marrë këtë çmim për punën e saj që ka tërhequr vëmendjen rreth pasojave katastofale që mund të kenë armët bërthamore, dhe për përpjekjet e saja për të ndaluar përdorimin e armëve të tilla.

Disa shtete po i modernizojnë arsenalet e tyre bërthamore dhe ka një rrezik të madh që më shumë vende në botë të prodhojnë armë bërthamore.

Me punën e tyre, ICAN, ka ndihmuar në plotësimin e boshëllëkut ligjor. Sipas komitetit norvegjz, është ICAN, ajo që ka bërë përpjekje për ndalimin e armëve bërthamore, më shumë se kushdo tjetër. (r.m.)

Comment

*