Gudar Beqiraj u zgjodh kryetari i ri i Akademisë së Shkencave

Gudar Beqiraj është zgjedhur kryetari i ri i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Beqiraj mori gjithësej 28 vota pro dhe 3 kundër.

Ai u rikthye në këtë post të cilin e ka mbajtur edhe më herët, gjatë viteve 2009-2014.

Ndërsa me 27 vota pro,  si nënkryetar i Akademisë së Shkencave u zgjidh Myzafer Korkuti.

Zgjedhjet në Akademinë e Shkencave janë shoqëruar me një debat  mes anëtarëve dhe Artan Fuga ka qenë një nga kundërshtarët e këtyre zgjedhjeve, duke i quajtur si farsë.

Edhe kryeministri Edi Rama reagoi duke  kërkuar reformë ose nuk do të jepet asnjë lek.

/Oranews.tv/

One Response to “Gudar Beqiraj u zgjodh kryetari i ri i Akademisë së Shkencave”

Read below or add a comment...

  1. Arberi dr says:

    Si duke academic pa akademiik.??
    PO NA THONI CFARE VEPRASH SHKENCORE KANE BERE???
    A MOS JANE ‘AKADEMIK’,’ PARTAK’??
    ENCIKLOPEDITE E BOTUARA JANE ”ME GABIME E ?MUNGESA TE
    MDHA.
    Nuke permenden shume personality, shume ngjarjete
    rendesiishme
    p.sh Karta e atlatikut
    Konnfereca e kshillit Na. cl. kosoves per Pavarsin
    Ka shume mungesa, Sa po ti shenosh behete nje
    enciklopedi e dye..
    Mjsft me monizem,servilizemn,neopotisma.
    Jemi ne democracy,githshka te shkruhet vertex pa frik.
    pa Frice,pa dorashka.
    Nga pe
    llazget,iliret,Arberit,arberin,shqiperin.
    P.sh. nuk e di historin e gjith patriotve,por te kryesorve
    rreth 100 e di,kam shkrure shkurtazi e permend ndofta
    50-100 Para pavarsise e deri deri v.1912.

    Ne diaspor kame lexuare nje artikull te gjate kronologjik
    per nje luftetare,qe ne lidhjen shqiptar te Prozrenit 1878 shkoj me babajn
    Ne moshe te re,por ne vitin 1881 shkoj vetem
    Ashtu beri shkoj luftoj trimerisht
    Ne llogore
    U plagos render ne kemb e ne dore, ju Ka shkruan emri
    per pension,por ju ndalua pensioni sI invalidite.apo patriotic,
    per cudi dhe severity e me herdsmen e me vonshme nuke u
    dekoruan,ase
    50 Vite monizem e nuke u be asnje propozim per githa luftimet e
    kuvendet nga mittovica ne selanik.
    Pra historian eshte shkruare me anash kalime mohime
    Dhe kur rishkruhet,nuk plotsohet,ndryshohe,
    Akademik Kristo Frasheri ne baze dokukumenteve te reja,
    merr guximini I Ka korigjuar veprat e veta ,keto korigjime,
    nuk pasayrohenMe vone.
    Pse????
    Ky lutetare v1878 deri sa ka vdek ne vitin 1933.matematika nuke me
    lene me gabuare del qe ne lufte e ne kuvdndt per 55 Vite
    ka qe ne aktiv
    per ceshtjen kombetare pvullnetre me desire pa asnjeb pages.
    Ne Vietetb1925-30 u graduan majore ne shtepi analfabetve.
    Ashtu Ishte koha.
    Babaj I lutetarit te RI ne vitin 1881 nuke Mundie te shkoj ne lufte
    I semur,i than djalit Tash 18 vjec,merre pushken
    Merr mire ne shenje nje nuke te huq-hupe.

    e botuar nga Prof Muharrem Dika nga strugs
    per nje patriot
    Familje patriotike ,ne pes breza dmth para1878 pese breza..
    ky patriot i pa njohur mere pjes ne lidhjen Shqiptarevte prizrenit..
    Asnje enciklopedi e fjalore te komunizmit e demokracise
    nuke e ka emrine??????????
    Nuke ka rendesi kushe eshte sepse Kane Kaldare shekuj e
    nuke permendet ne shqiperi ase ne Kosovo
    Te tjeret krejt fixing de tyre I bene me pllacka perkujtimore,shume patrite,
    Me decorate bile te perseritura,me shame deshmore,jane dy kuadro
    Qe e Kane nxjerr krahinat e tyre,mire Kane bere.Do those ndkush e Kane pasture
    Ne dore??.E ferrets duet thuhet sic eshte.Ka pasture te tjer
    qe nuke kan nje shkrime e anklhen ..
    Te tjeret Kane ndjte pasiv fere?
    “‘amin onhoxhe”
    Te verteten e hane qiraja rrouges.Jo se kame respete me shume
    per te tjre.
    por kame shikuare disa qe krahinatv e tyre I Kane beret te
    njohura

    Ky patriot shetiti (punoj e luftojeb)me shume ne Kosovo,
    prishtin,mitrovic,
    pej,plav gusi,dan kacanik,junike,verrat e lilies,
    shtimje,slivov,gjakov,zhuri
    strellce,rozhaje shkoder,koplik,ulqin,tivare prizren,
    dragash,shkup,mirdite,tirane,shengjin,durres,
    vlore,Manastire,selanik.gjithkun ne lufte e ne kuvend

    Academia ka pune Jo per kto te vonat
    Por ne lashtesi Kush Jane filozofet shqiptar,perandoret,
    kapitenet,papet,presidetet,kryemijistrat me orgjin shqiptare
    Kur shof encik’opedin thote per ndonjerin ”Ishta Greek”???
    Po more Mr academic Ai eshte gjenerals shqiptar qe ka
    luftuare e fiture ne disa shtete.
    Gjeneza esht shume rendesishme,dhe duet
    Te studjohet e te thuhet esht Ilire ose tjetri
    esht me origjinn ilire,ARBER ose shqiptar..

Comment

*