Intervista e Cakajt: Na ka humbur durimi me Serbinë për Luginën e Preshevës

Gazeta “ILLYRIA” dhe RTK zhvilluan një intervistë të përbashkët ekskluzive me të Ngarkuarin me detyrën e ministrit për Europën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, Gent Cakaj

Denion Ndrenika

Lugina e Preshevës ishte një temë e posaçme e bisedës me zotin Cakaj, sikundër përpjekjet tërësore për bashkimin e faktorit shqiptar, përfshi në shtetin e maqedonasve, të Çamërisë nën pushtimin grek, të viseve veriore të Shqipërisë nën pushtimin malazez si dhe për diasporën shqiptaro-amerikane dhe emigracionin.

Intervista që zgjat pothuajse 60 minuta, e kryer në ministrinë e Jashtme në Tiranë, publikohet njëkohësisht me orën vendore në Tiranë 21:45 në formatin video në gazetë dhe në RTK si dhe në formatin audio në gazetë.

Për gazetën e komunitetit shqiptaro-amerikan “ILLYRIA” në intervistë ishte Denion Ndrenika, ndërsa për RTK-në, gjithashtu Denion Ndrenika dhe Arben Rasit, autor i programit “Në vëzhgim”.

 

Comment

*