“Jewish Daily Bulletin”: Pse vendosi vajza e ambasadorit hebreo-amerikan Bernstein të martohet në Shqipëri

Agjencia Hebraike e Lajmeve, përmes buletinit të saj ditor, “Jewish Daily Bulletin”, më 17 tetor 1930, bën të ditur edhe martesën e Dorothy Jean Bernstein, vajzës së madhe të ambasadorit amerikan, gazetarit të njohur hebre, Hermain Bernstein, në ambientet e legatës amerikane në Tiranë.

 

Nga Izraeli Sot

Lajmi i plotë

“Dorothy Jean Bernstein, vajza e Herman Bernstein, ministri amerikan në Shqipëri dhe shkrimtar dhe redaktor i famshëm hebre, do të martohen të dielën me Actius Nash, një student mjekësie në një universitet francez. Ceremonia do të zhvillohet në legjendën amerikane këtu, duke vendosur diçka që mund të vendosë një precedent. Rexhep Jella, kryetar i bashkisë së Tiranës, do të kryejë ceremoninë që do të ndiqet nga të gjithë anëtarët e kabinetit shqiptar dhe përfaqësuesit diplomatikë të të gjitha vendeve”.

Comment

*