Kadare zgjidhet anëtar i Akademisë së Shkencave të Malit të Zi

Podgoricë, 21 dhjetor 2018 – Shkrimtari i madh shqiptar, Ismail Kadare, është zgjedhur anëtar i huaj i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Malit të Zi.

Lajmi bëhet i ditur nga letra që Presidenti i Akademisë, Akademik Dragan K. Vukçeviq, ia ka dërguar shkrimtarit.

“Është nderi dhe kënaqësia ime t’ju informoj se në Asamblenë e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Malit të Zi, mbajtur më 18 dhjetor 2018, Ju jeni zgjedhur anëtar i huaj i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Malit të Zi.

Jam i sigurt se me autoritetin dhe punën Tuaj profesionale do të kontribuoni shumë në zhvillimin e mëtejshëm dhe në reputacionin e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Malit të Zi”, shkruan presidenti i Akademisë së Shkencave të Malit të Zi, akademiku Dragan K. Vukçeviq, transmeton gazeta shqip.com. (r.m.)

Comment

*