Kastriot Dervishi: 1992 – Kur Ambasadori amerikan Rajerson nderoi Prek Calin

Këto foto i takojnë vitin 1992. Nuk jam i sigurt, por ndoshta kjo është kulla e Prek Calit në malësi.

Në foto shihet prania e ambasadorit amerikan Rajërson, në nderim të figurës së Prek Calit.

Mesazhi që përcolli ambasadori në emër të SHBA-së ishte fare i qartë në mbështetje të veprës së Prek Calit: “Domethënë ose duhet të jemi me Prek Calin dhe Amerikën, ose duhet të jemi me armiqtë e Prek Calit me Beogradin apo Moskën.”

Comment

*