Komuniteti shqiptaro-amerikan të votojë në bllok, me kërkesa të përbashkëta

New York, 21 Mars 2018 – Komuniteti shqiptaro-amerikan gjithnjë më shumë po faktorizon vetveten dhe rolin e tij në institucionet e shtetit amerikan. Edhe takimi i mbrëmshëm i komunitetit i pari kësaj natyre kishte si qëllim që votuesi shqiptarët të votojnë të organizuar dhe ne formë blloku dhe në këtë mënyrë kërkesat dhe interesat tona si komunitet të jetësohen përmes faktorizimit si votues.
Kështu, së shpejti, do të ndërmerren dhe implementohen nisma të kësaj natyre ne koordinim dhe bashkërendim me zotin Mark Gjonaj si zyrtar i lartë i qytetit te New Yorkut dhe në bashkëpunim të ngushtë me komunitetin si tërësi, me shoqatat dhe aktivistet e shumet që ka komuniteti i ynë.
Kontribut ne këtë aspekt mund te dhurojë çdo shqiptar duke u regjistruar si votues e pastaj duke votuar në koordinim me kërkesat e komunitet ku edhe përfitimet nëse votojmë si komunitet i organizuar e jo si individ do të jenë te shumta për të mirën e komunitetit shqiptaro-amerikan.
Nga takimi qe u mbajt mbrëma ne ambiente e Royal Regency Hotel, Yonkers NY me pjesëmarrje të zgjeruar nen udhëheqjen e Mark Gjonaj ne formë bashkëbisedimi që të gjithë u dakorduan që do japin kontributin e tyre maksimal në këtë aspekt sepse janë pjekur kushtet që të veprojmë si komunitet i organizuar në proceset zgjedhore duke ditur se potencialet tona janë të shumta.

Esad Gjonbalaj

Comment

*