Kontesti Serbi- Kosovë, rrezik për gjithë Ballkanin

Londër, 12 janar 2018 – Raporti britanik për Ballkanin me titullin “Mbretëria e Bashkuar dhe Ballkani Perëndimor”, e sheh si rrezik për shpërthim konfliktesh moszgjidhjen e marrëdhënieve ndërmjet Serbisë e Kosovës, transmeton Koha.net.

Sipas raporti, me zgjidhjen e marrëdhënieve ndërmjet Serbisë e Kosovës do të zgjidhej edhe një çështje tjetër e rëndësishme, ajo e ndikimit të Rusisë në rajon i cili po shtohet gjithnjë e më shumë.

“Sa më gjatë që të mos zgjidhen këto marrëdhënie, aq më i madh është rreziku që çështja e kufijve në gjithë rajonin sërish të hapet, së pari në Bosnjë e Maqedoni, e pastaj mu sikur në vitet e 90, kudo përreth”, transmeton gazeta “Blic “ e Beogradit.

Grupi i ekstremistëve djathtistë në Serbi është ende i madh. Më i njohur është Lëvizja Popullore serbe 1389, e cila kundërshton normalizimin e marrëdhënieve dhe vazhdimin e dialogut Beograd – Prishtinë. (r.m.)

Comment

*