Korça proteston: Qeveria na braktisi, nuk e mbajti asnjë premtim

Tiranë, 9 shkurt 2019 – Qytetarët e Korçës dhe zonave përreth, protestuan sot në qëndër të qytetit dhe në sheshin përpara bashkisë, duke ngritur zërin për gjendjen e vështirë që po kalon çdo qytetar sot.

Megjithëse një nga zonat më prodhuese në vend, fermerët korçarë, janë të falimentuar, për shkak se gjendja ekonomike e popullsisë është gjithnjë e më në rrënim dhe nuk ka konsum. Për pasojë, ata thonë se janë të detyruar ti hedhin prodhimet bujqësore, ndërsa qeveria i ka lënë jashtë çdo skeme subvensionoi. Në mungesë të subvencioneve, mallrat e importit janë duke e falimentuar fermerin dhe biznesin shqiptar. Qytetarët që i janë përgjigjur thirrjes së opozitës, po marshojnë në rrugët e qytetit, duke hedhur parulla kundër qeverisë dhe bashkisë së Korçës:

“Prodhimet po i hedhim. Nuk ka treg. Nuk kanë njerëzit lekë me ble”.

“Ndjehemi të braktisur nga Qeveria. Nuk e mbajti asnjë premtim”.

“Qeveria nuk na jep asnjë subvencion. Lekët e subvencioneve i marrin vetëm 2-3 njerëz të lidhur me pushtetarët”.

“Në Shqipëri sot ska punë, ska mundësi për të ecur përpara po nuk njohe dikë, korrupsioni është bërë standard, shteti nuk kujdeset më për qytetarët e vet”.

“Njerëzit janë te papunë, po ikin te rinjtë. Qytetet dhe fshatrat po braktisen nga të rinjtë”.

“Kemi më pak lekë, nuk mbyllim dot muajin. Çmimet janë rritur pas rritjes se taksave”.

“Po na helmojnë me TEC-in që duan ta ndërtojnë”.

“Duhet të protestojmë në Tiranë, më 16 shkurt. Te gjithë kundër Kryeministrit të varfërisë!”.

(BalkanWeb)

 

Comment

*