Kosova siguron 34 milionë euro kredi nga Banka Botërore

Prishtinë, 2 gusht 2017 – Zyrtarë të Qeverisë në largim të Kosovës dhe përfaqësuesit e Bankës Botërore kanë nënshkruar dy marrëveshje për kredi, që kapin shumën prej 34.3 milionë euro. Përmes këtyre kredive synohet realizimi i dy projekteve për sektorin privat.

Ministri në largim i Financave, Avdullah Hoti ka thënë se projekti i parë ka të bëjë me konkurrueshmërinë dhe gatishmërinë për eksport, kurse projekti i dytë është për sektorin e bujqësisë.

Kurse Marco Mantovanelli, menaxheri i Bankës Botërore në Prishtinë, tha se ky “institucion financiar po mundohet të ndihmojë Kosovën për rritjen e prodhimit të brendshme dhe të jetë e aftë për konkurrueshmërinë e jashtme“.

Për fuqizimin e marrëveshjes do të jetë i nevojshëm edhe ratifikimi i saj në Kuvendin e Kosovës.

/REL/

Comment

*