Ku kanë lindur Vezirët e Mëdhenj të Perandorisë Otomane

Ku kanë lindur Vezirët e Mëdhenj (praktikisht kryeministrat) e Perandorisë Otomane? Bazuar në hartën më lart, numërojmë:  9 te sigurte nga Shqiperia plus 15 qe mund te jene nga te gjitha trojet etnike edhe ato jashte Shqiperise.
Pervec ketyre jane edhe 3 nga Kosova, 5 nga Maqedonia. Nuk e di nese te gjithe shqiptare.
Per nga raporti me popullsine, eshte e qarte se shqiptaret, qe ishin nje pakice e vogel ne Perandori Otomane, kane prodhuar nje numer shume te madh udheheqesish shtetërorë të saj.
Nuk do te perjashtoja ndonje shqiptar edhe nga Veziret e Medhenj te dale nga Greqia. E madje edhe nga Turqia vete.

Per ta kuptuar harten, ajo tregon me ngjyre te kuqerremte Veziret e Medhenj qe u dihet vendlindja, me te kuqe, ata qe u merret me mend nga etnia, si dhe me te kuqe te zbehte ata per te cilet ka teori te ndryshme te debatueshme. (ruben.avxhiu)

Comment

*