Londra e zhgënjyer nga mungesa e dialogut për ndryshimet kushtetuese

🇦🇱 | Deklaratë e Ambasadorit 🇬🇧 Duncan Norman:
“Marrëveshja e 5 qershorit tregoi se çfarë mund të arrihet me dialog, kohë dhe vullnet politik. Do të donim të kishim parë të njëjtën qasje konstruktive në miratimin e ndryshimeve të sotme të Kushtetutës.

Është thelbësore që ndryshimet e ardhshme të Kodin Zgjedhor të diskutohen gjerësisht me të gjitha palët në Këshillin Politik përpara se të votohen në parlament.”

🇬🇧 | Statement of the British Ambassador to Albania, Duncan Norman:

“The 5 June agreement showed what can be achieved with dialogue, time and political will. We would have liked to have seen the same constructive approach shown in the adoption of the changes to the Constitution today.

It is critical that the forthcoming amendments to the electoral code be discussed thoroughly with all political actors in the Political Council before being taken to a vote in parliament.”

 

 

Comment

*