Mbreti Zog për Daily Express (1928): Ja arsyeja e themelimit të monarkisë!

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Dhjetor 2018

 

“Le Matin” ka botuar, të premten e 7 shtatorit 1928, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me deklaratën e Mbretit Zog për Daily Express, ku ka shpjeguar asokohe arsyen e themelimit të monarkisë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Zogu I dëshiron të sigurojë mirëqenien e popullit të tij

 

Londër, 6 shtator. – Telefon. Matin. – Në një intervistë me të dërguarin e posaçëm të Daily Express në Tiranë, Zogu I ka deklaruar :

 

Rezultatet e para të themelimit të monarkisë do të jenë çlirimi i vendit tim nga përpjekjet partiake. Presidenti i republikës është domosdoshmërisht i detyruar të favorizojë ata që e zgjodhën atë, ndërsa partitë e tjera manovrojnë vazhdimisht për ta zëvendësuar atë me një nga kandidatët e tyre. Mbreti do të jetë mbi partitë. Ai do t’i shërbejë vetëm kombit. Ministritë, ushtria dhe xhandarmëria do të jenë në kontakt të drejtpërdrejtë me monarkun, pa kaluar nëpëmrjet ndërmjetësve.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/mbreti-zog-per-daily-express-1928-ja-arsyeja-e-themelimit-te-monarkise/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

One Response to “Mbreti Zog për Daily Express (1928): Ja arsyeja e themelimit të monarkisë!”

Read below or add a comment...

  1. Kadri Tarelli says:

    Një artikull me vlerë për historianët e mbrapsht, që s’lenë gjë pa thënë kundra monarkisë, duke e diturmirë se ç’ katraurë sjell demokracia e pa disiplinuar në kufijtëe atdheqëndrushmërisë dhe atdhedashurisë.Lajkatarët nuk i duan burrat e shtetit, pasi ata ua presin duart korrupsionit dhe korruptimit. Faleminderit!

Comment

*