Medalja artistike “Gherg Kastrioti A Skanderbegu – Mbret i Shciperise”, e gdhendur nga skulptori Heinrich Kautsch

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Janar 2018

 

Në veprën me titull “L’Albania” të Vico Mantegazza, botuar në vitin 1912, në Romë, nga shtëpia botuese “Bontempelli e Invernizzi”, gjejmë në faqen n°17, një portret të Gjergj Kastriotit Skënderbeut, mundësuar nëpërmjet medaljes artistike të skulptorit Heinrich Kautsch.

Heinrich Kautsch [Pragë (1859) – Vjenë (1943)]

Pavarësisht se viti i lindjes (1404) dhe i vdekjes (1467) së heroit tonë kombëtar janë të gabuar, Aurenc Bebja, në mirënjohje të punës së skulptorit Kautsch dhe me anë të blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, sjell këtë dokument për publikun shqiptar :

 

Gjergj Kastrioti Skënderbeu (6 maj 1405 – 17 janar 1468)

 

Burimi : Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania – https://www.darsiani.com/la-gazette/medalja-artistike-gherg-kastrioti-a-skanderbegu-mbret-i-shciperise-e-gdhendur-nga-skulptori-heinrich-kautsch/

Comment

*