NASA: Në Mars rrjedh ujë i kripur

Marsi nuk është një planet i thatë si ishte menduar më parë. Ujë në mënyrë të lëngët në Mars ka.

Shkencëtarët thonë se Marsi nuk ka vetëm ujë të ngrirë, por ka edhe ujë të lëngshëm me kripë, të paktën gjatë verës. Ata thonë se vëzhgimet e fundit të mbështetur në teorinë se nga Marsi rrjedh ujë të kripur çdo verë. Ky ujë shfaqet dhe rritet gjatë muajve nxehta dhe zhduket në fund të këtij viti.

Krypa ul pikën e ngrirjes së ujit, në mënyrë që shpjegon ndodhjen sezonale. Uji është një përbërës themelor i jetës. Kjo është arsyeja pse zbulimi i Marsit është i rëndësishëm.

Hulumtuesit thonë se hulumtime të mëtejshme janë të nevojshme për të zbuluar ndonjë jetë mikroskopike në Mars. (r.m.)

Comment

*