Në Kosovë veprojnë 22 degë të Kryqit të Kuq të Serbisë

Prishtinë, 14 shtator 2017 – Në Kosovë veprojnë 22 degë të Kryqit të Kuq të Serbisë, gazeta online e Beogradit “Blic”.

Sipas kësaj gazete, aktivistët e këtyre degëve shkojnë derë më derë për të marrë shënime rreth anëtarëve të familjeve, me arsyetim se po përpilojnë karta sociale.

Sekretar i Kryq i Kuq i Serbisë në Kosovë, Dragisha Murganiq,

Ai ka thënë se Policia e Kosovës ka zhvilluar një “aksion të pashembullt” në Pejë, Novobërdë, Graçanicë, Viti dhe Rapçë të Dragashit, ku ka bastisur “shtëpi private në të cilat gjenden e selitë e Kryqit të Kuq” dhe i ka arrestuar disa nga sekretarët e kësaj organizate. (r.m.)

Comment

*