Nënshkruhet Protokolli i Bashkëpunimit mes akademive të Kosovës e Shqipërisë

Tiranë, 24 tetor 2017 – Të martën,  në Tiranë, u nënshkrua Protokolli i bashkëpunimit kërkimor-shkencor dhe artistik midis Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës (ASHAK) dhe Akademisë së Shkencave të Shqipërisë (ASHASH), për periudhën 2018-2020.

Protokolli për këtë periudhë përfshin një gamë të gjerë temash, projektesh, botimesh, tryezash dhe konferencash të përbashkëta nga shkencat albanologjike, kulturo-historike, nga shkencat shoqërore, të natyrës dhe nga fusha e arteve, njofton ASHAK.

Me protokoll parashihet të mbahen disa konferenca dhe tryeza shkencore për tema të rëndësishme shkencore dhe artistike, si dhe të shënohen përvjetorë për ngjarje të ndritshme të popullit shqiptar, si për 550-vjetorin e vdekjes së Skënderbeut, figurës së shekujve të humanizmit evropian, për 140-vjetorin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, 100-vjetorin e Komitetit “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”, 110-vjetorin e Kongresit të Manastirit etj., pastaj ligjërata të ndërsjella të akademikëve dhe punonjësve shkencorë për çështje të rëndësishme dhe aktuale shkencore dhe artistike, të bëhet përurimi dhe këmbimi i rregullt i literaturës dhe informatave etj.

Protokolli u nënshkrua nga sekretarët shkencorë të dy akademive, akademik Isuf Krasniqi dhe akademik Vasil Tole. (r.m.)

One Response to “Nënshkruhet Protokolli i Bashkëpunimit mes akademive të Kosovës e Shqipërisë”

Read below or add a comment...

  1. Fado S.C. says:

    Po keni harriers Mother Teresa-Theresa????

Comment

*