New York: Dibranët festuan me familjet e tyre Ditën e Shën Valentinit

Në mënyrë simbolike organizatori i kësaj feste, ka shpërndarë në çdo tavolinë trandafila të kuq, çokollata dhe dhurata të tjera

 

Beqir Sina

STATEN ISLAND – NEW YORK : Shën Valenti një festë e njohur botërore si “Dita e të Dashuruarve”, që është më 14 shkurt, u festua mbrëmë edhe nga dibranët këtu në Amerikë . Ka qenë Klubi i Futbollit Korabi, nga Nju Jorku, një nga më të vjetrit dhe mjaft të suksesshëm në aktivitetet sportive shqiptaro amerikane, nivel lokal – dhe atë zonal – Tri-Shtetshin, në ditën më romantike të vitit, Shën Valentinit, që ka festuar duke e kombinuar atë, me festën kushtuar Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës –

Festa e Ditës Shën Valentini, u mbajt të dielën në mbrëmje, më 12 Shkurt, për të festuar së bashku me familjet e tyre dashurinë e tyre, në lokalin “Grand Oaks Country Club” në ishullin Staten Island -.

Ndërkohë, në mënyrë simbolike organizatori i kësaj feste ka shpërndar në çdo tavolinë trandafilat e dashurisë, e cila është një lule ashtu si dhe çokollata dhe dhuratat e tjera te shtrejta, si simbolika e kësaj dite.

Në këtë festë tradicionale – mori pjesë edhe Shoqata Atdhetare Dibra, nga Nju Jorku, Dashnor Mifatri – kryetari i saj me familjen e tij, si dhe anëtaret të tjer te kryesisë së kësaj shoqate, i cili edhe e pershëndeti festën e dashurisë.

Futbollistët e Korabit, drejtuesit e saj, së bashku me anëtarët e familjeve të tyre, dhjetëra simpatizantë dhe mbështetës të këtij klubi futbollistik, veprimtar të dalluar të komunitetit dibran, u argëtuan për disa orë, nën ritmin e bukur të këngëve dhe valleve popullore, dhe muzikës së lehtë për dashurinë.

Ishte Grupi muzikor “Fisnikët” i cili është një grup muzikor i njohur në komunitet i drejtuar nga Haxhi Maqellara, me këngëtar Agron Maqellara dhe Klementina Morina, dhe DJ Dika , i cili për më shumë se 5 orë, me këngë dashurie, melodi e këngë e valle nga të gjitha trevat, e bëri edhe më të dashur atmosferen festive, në Ditën e Shën Valentinit dhe Pavarësinë e Kosovës.

Të pranishëmit, në emër të kryesisë dhe në emër të tij si kyetari i ri – të KF – Korabi NYC, z Përparim Papraniku, i ka përshëndetur me një fjalë rasti – duke ua uruar me këtë rast të gjithë anëtarve të ketij klubi, dhe familjve të tyre, komunitetit dibran ne SHBA, dhe të gjithë dibranve kudo që janë “Gëzuar Ditën e Dashurisë”, dhe me këtë rast gëzuar edhe 9- Vjetorin e Pavarësisë së Kosovës.

Në respekt të udheqjes dhe kontributiti që nga themelimi i Klubt të Futbollit Korabi, nga Nju Jorku, iu dha fjala zotit Murat Melēs për të uruar dhe përshëndetur dibranët.

Mela, e quajti këtë mbrëmje shpirterore – të dashurisë njerëzore “njeriu për njeriun” me dashuri dhe dinjitet – Shën Valentinin, “një mbrëmje të dashurisë të shenjtë mes njerëzeve”, duke shtuar se ne kemi rastin sot të festojmë së bashku me familjet tona, gratë, vajzat, dhe nënat tona, fëmijët tanë, dhe miqt e dashamirët, ashtu si është edhe vet kjo ditë, plot dashur dhe gëzim familjar, dhe pa huarruar atë që është shumë afër me këtë ditë 9- Vjetorin e Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës.

Më pas ka folur për sukseset e KF Korabi, në aktivitetet sportive të komunitetit shqiptar dhe nivel lokal – në zonë e Tri-Shtetshit, gjatë fjalës së tij – zoti Papraniku, duke i dhën nga një urim të perzemert dhe faleminderim të veçantë me këtë rast edhe figurave qendrore të këtij klubi, prej krijimit të tij, dhe rezultateve të saj si duke e vlerësuar si të shkëlqyer edhe bashkëpunimin me KF Korabi nga Dibra e Madhe.

Futbollisti i njohur i këtij klubi, Kujtim Kaziu, ndërsa urojë festën – ditën më romantike të vitit, Shën Valentinit, kolegeve të klubit, dibranëve në Amerikë, dhe familjve të tyre kudo që janë, shprehu gëzimin dhe urimin për të gjithë shqiptarët, për më shumë dashuri dhe lumturi në familjet e tyre, gëzime e fat për të gjithë – .

Kremtimi i Ditës Shën Valentinit në ambjentet e brendshme në lokalin “Grand Oaks Country Club” në ishullin Staten Island – me dekor dhe plot ngjyra pranverore me ushqim dhe muzikë nga të gjitha llojet, u mbyllë me këngë tradicionale të “Sofrës dibrane”, valle dyshe të Burrave dhe kënga e Hajredin Pashës, kënduar nga dueti Haxhi e Agron Maqellara.

16586909_1382993518432231_453443848412632118_o 16601691_1382993475098902_9025286829626814734_o 16602192_1382994325098817_5176748058504545473_o 16602290_1382993545098895_9215802317683693413_o 16602375_1382993998432183_5508888890244101084_o 16665012_1382995231765393_2955449006842483140_o 16665323_1382997841765132_4280566507218178691_o 16665545_1382996148431968_7053759412119448423_o 16665688_1382995571765359_8832418423616238432_o 16700271_1382996901765226_6664482197464442420_o 16700407_1382993865098863_5584810140677909136_o 16700411_1382994015098848_5593303688145641286_o 16700679_1382995965098653_3046674392174546201_o 16707252_1382995328432050_3262136771016226253_o 16707436_1382996328431950_4863507042217593537_o 16707620_1382994938432089_3660463507030104678_o 16722579_1382993485098901_1549704811754698868_o

Comment

*