Qeveritë “shqiptare” të Serbisë në Kosovë dhe Shqipëri

                           Daut Dauti

Ka përfunduar koha kur Serbia i formonte apo i ndërronte me dhunë qeveritë në Shqipëri dhe në Kosovë. Tashti Serbia ka krijuar sistem paqësor për ndikim në procese politike, të cilat rezultojnë në krijimin e qeverive të saj, sidomos në Kosovë.

Për ndikim të Serbisë në fushën e ekonomisë në Shqipëri dhe në Kosovë as që duhet të flasim. Ndikimi është i plotë.

Fotografia e parë paraqet njësitin e artilerisë ruse dhe serbe, me ndihmën e të cilit Ahmet Zogu qe kthyer në pushtet, në dhjetor të vitit 1925.

Fotografia e dytë paraqet një grup oficerësh rusë e bellorusë, të cilët, së bashku me serbët, komanduan marshimin në Tiranë.

Comment

*