QUINT-i: Deputetët duhet të marrin pjesë në seancat e Kuvendit

Prishtinë, 13 gusht 2017 – Shtetet e QUINT-it, përmes një deklarate për media, kanë shprehur brengën e tyre në lidhje me situatën politike në Kosovë.

Në deklaratë thuhet se Kosova ballafaqohet me sfida të shumta dhe se qytetarët e Kosovës merritojnë një Kuvend dhe një Qeveri që do të ballafaqohet me këto sfida.

“Është përgjegjësi e liderëve Kosovarë t’i krijojnë këto instituciuone, por edhe të ndërmarin reformat e nevojshme që të parandalojnë bllokada të tilla në të ardhmen”, theksohet në deklaratën e Quintit.

 

Deklarata e shteteve të QUINT-it mbi situatën politike në Kosovë:

Jemi të brengosur me situatën politike në Kosovë. Kosova është duke u ballafaquar me shumë sfida, ato të tanishme dhe ato afatgjata duke përfshirë këtu programin e Fondit Monetarë Ndërkombëtarë, situatën energjetike por edhe nevojën për zhvillim ekonomik, fuqizimin e sundimit të ligjit, perspektivën Europiane të Kosovës dhe marrëdhëniet e Kosovës me Serbinë. Qytetarët e Kosovës merritojnë një Kuvend dhe Qeveri për tu ballafaquar me këto sfida.

Është përgjegjësi e liderëve Kosovarë t’i krijojnë këto instituciuone, por edhe të ndërmarin reformat e nevojshme që të parandalojnë bllokada të tilla në të ardhmen. Shpresojmë që liderët Kosovarë, si në politikë ashtu edhe në shoqërinë civile, do të prijnë në zgjedhjen e kësaj çështjeje duke ofruar propozime konkrete. Një parim primar dhe i rëndësishëm është se deputetët e zgjedhur në Kuvendin e Kosovës duhet të marrin pjesë në seancat e Kuvendit dhe të lejojnë fillimin e punës së saj.

(r.m.)

One Response to “QUINT-i: Deputetët duhet të marrin pjesë në seancat e Kuvendit”

Read below or add a comment...

 1. sali ramadani-uskana says:

  Sali Ramadani-Uskana
  Pro et contra:
  MË AKTUALE GJITHËSHQIPTARE,OSE URGJENTISHT-AKTUALISHT-KOSOVARE…
  (Ose:Ribashkimi Kombëtar-Shqiptar ose 6 Parti dhe 5 KryeMërgata-Diaspora Shqiptare-sic?!)
  Në vend në dhjetra-qindra faqe,fillimisht,vetëm në ca rreshta urgjentë!
  Merrni dhe zgjidhni?!
  1. Për të parët,duhet përgatitje paraprake dhe (mos)marrëvedhje me ndërkombëtarët (sic?!)
  2. Për të dytët,nevoiten angazhime permanente dhe poashtu mençuri,përgatitje paraprake dhe të jashtëzakonshme gjithëkombëtare,për të cilën,Kryeautori dhe bashautorët nuk hezitojnë fare !
  3. Deri në themelimin sa më urgjent dhe të përgatitur mirë të Partisë së Ribashluar Shqiptare (ose
  ngjajshëm,siç e kemi ritheksuar më shumë herë dhe në më shumë media-sic?!),fillimisht nevoiten
  VETËM DY SUBJEKTE POLITIKE:
  Një në Shqipërizën tonë të Dashur,Një në Republikën e Kosovës Martire,fillimisht një e ngjajshme nën
  FYROM-in sllavo-m.dhe shqiptarucave mjerana,nga një adekuate nën K.Liindore etj.,në Anamalinë
  Shqiptar dhe nën Greqi,me Çamëri-Prevezë etj.,ndërsa në Mërgatë-Diaspotën e Madhe Shumëmilkionëshe një Unike Mbipartiake,ose Pesë në Tërë Rruzullin Tokësor(Turqi,Itali,me Kalabri
  Siçeli,Evropa Komplete,SHBA,me Kanada dhe Australia etj.)…
  Prandaj,mendoni dhe veproni me mend dhe me vend që të gjithë,duke filluar që nga kreret dhe anëtarësia e të gjitha subjekteve politike,inteligjencia e mirëfilltë dhe shumica dërrmuese e qytetarëve shqiptarë,por edhe të tjerëve (sic?!),deri në instancën e fundit të mundëshme në baza paqësore, sepse,diç po vlon në tokën Daneze,diç do të thoshte Shekspiri i Madh Gjenial (sic?!)
  4. Në rastin e kundër,eventual dhe të padëshitrueshëm për të gjithë njerëzit e mençur dhe me rezon në tru,për fat të keq,pritet më e keqja,më katastrofalja për të gjithë,në radhë të parë për antipopullorët dhe antishqiptarët,e cila,sidhe rëndomë,do të iu kthehet në bumerang,vetë lultëngitësve eventualë, sidhe rëndomë në historinë e përbotëshme (sic?!)
  5. Prandaj,kujdes që të gjithë,derisa nuk është bërë vonë,siç e kemi ribotuar më shumë herë dhe në më shumë mjete informative shqiptare dhe ndërkombëtare (sic?!)…
  6. Kryeautori dhe bashkautotërot,sidhe rëndomë,duke vepruar gjatë tërë jetës së lume,në baza paqësore,por në instancën e fundit,duke u angazhuar edhe me armë në dorë (sic?!),para,gjatë dhe pas të gjitha angazhimeve,përpjekjeve dhe luftimeve të sakta dhe të vërteta,duke përfshirë edhe tri të fundit të vitit:1998/99,2000 dhe 2001(sic?!),pa hezitime,drojë dhe mendjemadhësi (sic?!) në kontinuitet…
  7. Në rastin më aktual,eventual(sic?!),sidhe rëndomë në historinë e përbotëshme,ju garantojmë se KOSOVA MARTIRE,sërish do të jetë e PARA dhe PËFRFUNDIMATARJA,me humbje edhe më të madhe (mo’Zot?!),siç e kemi ribotuar më shumë herë dhe në më shumë media të shkruara dhe elektronike,sepse pa ta kërcnojnë dhe nxisin jo vetëm oligarkia serbosllave dhe ngjajshëm, por,” rastësisht” edhe ajo ruse,kineze etj.,nga së paku dhjetë milionë shqiptarë rezidentë dhe miliona të tjerë të heshtur,qofshin ata edhe të asimiluar pjesërisht ose edhe krejtësisht,por,do të RINGJALLESHIN SI FENIKSI(sic),pra vetëm atëherë do ta merrte vesh e TËRË BOTA,përsëri për fat të keq (sic?!),se KUSH KANË QENË, KUSH JANË DHE KUSH DO TË JENË SHQIPTARËT (sic?!)
  8. Nuk ka zgjidhje dhe nuk ka zgjedhje efektive as edhe me kete rast,;për Kosovën,për veç humje për të gjithë me këto parti dhe koalicione (sic?!),qoftë edhe sikur njëri koalicion t’i të marrë 61 vota,sepse nuk mund të miratohen normalisht 80 sish pa kërkesat sistemorale,ose ndryshimin e domodoshëm të Kushtetutës së domososhme (sic?!),sidomos për ncdryzhumet e domosdoshme por vetëm dy parti të domosdoshme,pa të cilat as që mund të ketë kurfarë suksesi normal(sic?!), pa kuptim sikur në zgjedhjet e fundit,nga të cilat nuk mund të pritet kurgjë normale dhe efikase ?!Prandaj mos humbëni kohë kotnasikoti dhe pa kurfarë perspektive ?! Pa riorganizimin,ribashkimin dhe konstituimin e vetëm dy partive,si dhe ngjajshëm për shtetet tjera dhe Mërgatën-Diasporën e theksuar (sic?!) haesaherë,s’ka kurfarë perspektive,por vetem dështime dhe humbje kohe (sic?!)
  9. Prandaj,sërizh dhe për të satën herë,po e ritheksojmë:
  10. MOS LUANI ME ZJARR,SEPSE, TË PARËT DHE DEFINITIVISHT,DO TË DIGJENI VETË NË TE?!
  Me respekt për të gjithë QYTETARËT,pra edhe SHQIPTARËT,vdekje,sërish,nga ZOTI për antishqiptarët dhe tradhtarët,duke përfshirë edhe ata të Uskanës(ish-Kërçovës),dikur,poashtu kryeheroike,tani ende të mjerë,por me angazhime permanente për ringjallje të plotë,por pa të dështuarit “fezidentë” kronikë!
  SALI RAMADANI-USKANA
  (ish-Kërçova e…)
  &Bashkautori profesionist dhe Ekspertët rezitentë:
  Df.Gjen.Akad.Prof.Dr.Ribash Shqipta-KIMRIA,S.Dafaziasha,I.Pellazgu,I.Saliu,H.Shabani,R.Abazi,I Piashuku…
  …………………………..
  PS.Lexoni,përktheni dhe përcjellni,sidhe rëndomë,në të gjitha mediat e shkruara dhe elektronike,si ARTIKULL,por edhe art.-koment,për shkaqe të njohura të pengesave të 33 shteteve mafioze botërore, ndër të parat,ajo e FYROM-it sllavo-m.dhe shqiptarucave mjerana,në zhbërje e sipër(sic?!),tekste me vlerë të njëjtë,sidhe në kontinuitet:morale dhe materale.flm.

Comment

*