Shoqata “Atlantiku” kërkon një obelisk në Tiranë e Prishtinë, ku të shkruhen emrat e të rënëve në luftë

Ministri i Diasporës dhe Investimeve Strategjike, njëherësh zv. kryeministër i Kosovës, Dardan Gashi, i shoqëruar edhe nga ministri i Diasporës i Shqipërisë, Pandeli Majko, takuan pjesëtarët e batalionit “Atlantiku”, në hotelin prej nga ky batalion edhe u nis për të luftuar krah për krah bashkëkombësve në radhët e UÇK-së, me të cilët biseduan për zhvillimet në Kosovë dhe Shqipëri, si dhe për tema që e preokupojnë diasporën tonë në SHBA. Më pas, së bashku me prindërit e djemve Bytyqi u nisën për te varrezat, për të nderuar veprën dhe sakrificën e tyre me homazhe shtetërore dhe me vendosje të kurorës me lule.

Babai i tre vëllezërve, Ahmet Bytyqi, i falënderoi dy ministrat për vizitën dhe u shpreh se është i nderuar që dy shtete erdhën dhe nderuan veprën e bijve të tyre. “Ata kanë rënë dëshmorë, mirëpo në momente të tilla kur ju vini që t’i kujtoni, atëherë ata mbesin gjithmonë të gjallë. Ju falemnderit!”, tha ai, duke falënderuar Ministrinë e Diasporës së Kosovës edhe për dekoratën e ndarë për familjen Bytyqi.

“Vepra e tre vëllezërve Bytyqi nuk do të harrohet asnjëherë. Neve na mbetet të punojmë dhe të bëjmë trysni ndaj Serbisë që t’i dorëzojë sa më shpejt kriminelët përgjegjës të këtij krimi, ndërsa veprën dhe sakrificën e tyre ta kujtojmë gjithmonë”, u shpreh ministri Gashi.

Ish ushtarët e Batalionit ‘Atlantiku’ që veprojnë si pjesë e Shoqatës “Atlantiku”, parashtruan kërkesën për ngritjen e një obelisku në Tiranë dhe Prishtinë, ku të shkruhen emrat e të rënëve në luftë.

Ministri Pandeli Majko propozoi organizimin e një aktiviteti të përvitshëm për të përkujtuar themelimin dhe betimin e ‘Batalionit’ të Atlantikut.

Comment

*