SIMPOZIUMI JUBILAR ARSHI PIPA 1920-2020

Mbahet nesër në 10:00 të mëngjezit me orën e Nju Jorkut (New York) SIMPOZIUMI JUBILAR ARSHI PIPA 1920-2020 i organizuar nga Universiteti i Minesotës (Minnesota), në SHBA.

Veprimtaria i kushtohet 100-vjetorit të lindjes së figurës poliedrike shqiptaro-amerikane, Arshi Pipa dhe kontributit të tij në disa fusha të shkencës dhe kulturës.

Lajmin e ka dhënë një prej organizatorëve të seminarit, veprimtari i njohur, Mit’hat Gashi.

Kritik letrar, poet dhe filozof, Arshi Pipa ka shërbyer si profesor për shumë vite i Letërsisë Italiane në Departamentin e Gjuhëve të të Romancës në Universitetin e Minesotës.

Për shkak të pandesmisë, takimi do të mbahet në distancë, nëpërmjet programit Zoom.

 

Lista e folësve:

VIKTOR BERBERI, University of Minnesota

Përshëndetje në emën të Universitetit të Minnesota-s (anglisht)

MATTEO MANDALÀ, Università degli Studi di Palermo

Arshi Pipa midis arbëreshëve sicilianë

MICHELANGELO LA LUNA, University of Rhode Island

Pipa dhe De Rada (anglisht)

ANTON N. BERISHA, Studiues, autor/Prishtinë

Rreth dy krijimeve poetike tronditëse të Arshi Pipës (Kosovës dhe Kanali)

AGRON TUFA, Studiues, autor, përkthyes/Zvicër

Credoja e mbijetesës me Muzat: Mbi raportin e poetit Arshi Pipa me Muzat

ARBEN PRENDI, Universiteti i Shkodrës ‘Luigj Gurakuqi’

Trilogia Albanica

PLATOR KALAKULLA, Nipi i Arshi Pipës/Tiranë

Kujtime

VEHBI MIFTARI ,Universiteti i Prishtinës /Universiteti i Pejës

“Letërsia më vete” – Kritika letrare e A. Pipës

ARISTEA KOLA, Kêns, botuese, University of Michigan, CREES-Master Program

Giordano Bruno, mnemopoezia që aludon diktaturën dhe rezistencën intelektuale

ASTRIT LULUSHI, Studiues/Ëashington DC

Montale, Dante dhe Arshi Pipa

LISANDRI KOLA, Kêns, botues/autor, studiues, përkthyes

Me përkthye poezinë e Arshi Pipës në gjuhën shqipe: sfida përvûjtnie

ANTON ÇEFA, Poet, studiues/Neë Jersey

Arshi Pipa dhe gjuha

 

 

Komisioni organizues: Dr. Mithat Gashi, Aristea Kola Lisandri Kola,Dr. Elton Mara. Armin Zotaj

 

Lidhja me zoom webinar

Webinar ID: 952 8342 2373

Participant ID: 284102

 

Duke telefonuar me iphone:

US: +16468769923, 95283422373# or +16465189805, 95283422373#

 

Me telefon të zakonshëm, kujdes prefiksin në bazë vendodhjes:

Dial (for higher quality, dial a number based on your current location):

US: +1 646 876 9923 or +1 646 518 9805

Numrat ndërkombëtarë i gjeni edhe këtu: https://meetmsk.zoom.us/u/advP6JxJ0G

 

 

Apo me system dhome H.323/SIP room system:

H.323:

162.255.37.11 (US Ëest)

162.255.36.11 (US East)

115.114.131.7 (India Mumbai)

115.114.115.7 (India Hyderabad)

213.19.144.110 (Amsterdam Netherlands)

213.244.140.110 (Germany)

103.122.166.55 (Australia)

149.137.40.110 (Singapore)

64.211.144.160 (Brazil)

69.174.57.160 (Canada)

207.226.132.110 (Japan)

 

Webinar ID: 952 8342 2373

SIP: [email protected]

3 Responses to “SIMPOZIUMI JUBILAR ARSHI PIPA 1920-2020”

Read below or add a comment...

 1. Enian says:

  Pershendetje dhe pergezime per kete simpozium mbi nje figure kaq te rendesishme te mendimit politik dhe letrar shqiptar, por qe fatkeqesisht akoma nuk e ka vendin e merituar ne historografine shqiptare. A eshte regjistruar ky simpozium? Nese po, mund te na mundesoni nje link apo faqe ku mund ta rishikojme?

  Faleminderit

 2. Rustem Miftari says:

  Qenka organizuar nga shoqata Vatra dhe revista “Kens”. Jo nga universiteti Minnesota.

  Ja ftesa qe mora une per regjistrim.

  Hi there, 
  You are invited to a Zoom webinar. 
  When: Dec 12, 2020 10:00 AM Eastern Time (US and Canada) 
  Topic: SIMPOZIUMI JUBILAR ARSHI PIPA 1920-2020
  Register in advance for this webinar:

  https://meetmsk.zoom.us/webinar/register/WN__XJ2vZbZQ9WHYPk1lDlOkg

  Or an H.323/SIP room system:

      H.323: 

      162.255.37.11 (US West)

      162.255.36.11 (US East)

      115.114.131.7 (India Mumbai)

      115.114.115.7 (India Hyderabad)

      213.19.144.110 (Amsterdam Netherlands)

      213.244.140.110 (Germany)

      103.122.166.55 (Australia)

      149.137.40.110 (Singapore)

      64.211.144.160 (Brazil)

      69.174.57.160 (Canada)

      207.226.132.110 (Japan)

      Meeting ID: 952 8342 2373

      SIP: [email protected]

  After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the webinar.

 3. Mateo Tarifa says:

  Pse qenkeni lodhur me nje njeri si Pipa qe nxiste perçarje ne kombin shqiprare. Ky njeri kerkonte hamarrje. Beri çmos te shkaterrojë gjuhen standarte.

Comment

*