Të pame në Bronx për të ndjerin Sadik Ukperaj


  
Ditën e dielë, në 16 shtator, hapet e pame për të ndjerin
 
Sadik Ukperaj
(20 shtator 1920 – 31 gusht 2018)

 

Në lokalin: The Eastwood Manor
3371 Eastchester Rd, Bronx, NY 10469
Ora 10:00 AM – 5: 00 PM
 
Skënder Perolli me familje

One Response to “Të pame në Bronx për të ndjerin Sadik Ukperaj”

Read below or add a comment...

 1. Fatbardh S.C. says:

  Me bidhrim te thell mesuam
  Vdekjen e babajt,gjyshit.kusheriit mikut Shokut Tuaj
  te shume dashuere,e
  Te pa
  Harruarit Sadik Ramadan Ukperaj!

  Me Sadikun jam njohur pas vieteve 90 ishte shume enthusiast. Per fitorenne democracies.
  Ne hotel ”Dajti” u njohem me bacen Sadik dhe te birin
  Mr.Sekender Perollin qe kishin ardhure me delegacionin e madhe e shume te rendesishem USA.per vendosjen e mardhenjeve diplomatike Shqiptaro-American.

  Baca Sadik erdhi ne Malsin e gjakoves disa here(Ne nje raste erdh dhe bashkshortja -Floria(vajza e dajes time -Zug T.Zalli)- ,me gjith Shpresen ishim dhe ne vend origins fshatin-Begaj filmuane pergjithsisht fshatin,trojet e tyre etj,,,,,).

  Rasti mu dha sipas kerkese tij te shkruja historikun e shkuter te gjyshit, babajt dhe vet Sadikut deri ne ardhjen ne Amerike.
  (Perkatsishte merr pjes (gjyshi Binak Ukperaj) ne Luften per mbrotjen e vendimeve te L.Sh.P.Prizrenit
  10.6.1878″ ,si ne 4-6 shtatore vitit 1878 ne gjakov,betjen e shtimje e slivoves,me 22 prill v.1881.
  -Babaj -Ramadan Ukperaj ne kryrngritjet (komanduera nga h.prishtina,,b.curri,b.daklani etj) per shpalljen e pavarsise v. 1910-11-1912.
  Baca Sadik ne Moshe te re u mobilizuua nga brigada e V-te qe marshonte. ne veri me veprime luftarake ne shqiperin e veriut Ku u vrane ( 21-22 fshatre te pa fajshem p.p.).ne fshatin ”buzmadh” te kuksite dhe I riu Sadik Ramadan Ukperaj e mobilizuan me vendim ne battalionin e hasit (commandant Ismail Pogo kuksi has) qe u inkjadrua me vone ne brigaden e XXV-te(krijuaree formalist nag derguarit e shtabit Pergjithem M.myftiu,Sh.Peci,h.cako etj),ne krahun e Alerteve – Angli,USA.Rusi kudender pushthsve per 6 muje ne kushte shume veshtira torrenit klimatike,e vashmbathje e ushqim te dobte,qe tifua e pehapur(laborator) me() qellim bente kerdine,ne shqiptaret.
  Mire apo keq pas lufters duke llogarite 180 dite lufte, shumzuare per dy del 360 dite bars me dy Vite partizan.
  Pose?? mos ti quhej sherbimi ushtarak I kryere???.
  Me tragjikja eshte vrasja e babajt ne befasi padrejtsishte??

  Me gjith ate Sadiuku nga ndjekja qe I behej ,thoshte u detyrova te le vendlindje e arratiset jugosllavi.
  Atje punoj dhe nepermes Tahir Hoxhes (ishte familje shume e njohur ne Malsi Krytar I kshillit antifashiste 2.3.43-8.3
  .43 shkuar nenprefekt u zevedsuar nga Veli Nimani me gjith are Tahiti nuke beri lufte vllavrasese
  I la qarkullonin lirshem ne qendren e nenprefektures ne tropoje deri Sa erdhi brigada e V-te e Sh.Pecit,h.cakos me 16.10.44
  Babaj I Tahirit h.-Adullah Hoxha vare ne litar v.
  1910 me gjith Shaban Binak Alin ne qytetin e Gjakoves) .
  Sadiku takohet me Tahir Hoxhen I cili ish te arratise ne jugosllavi -Kosov pas vitit 44, ndihmon Sadikun dhe ndermjetson per ta Martuar,
  me vajzen e Zog Tarcuk Zallit nga begaj( Tahiri e Zogu Ishin te nje fisi ”gash”,,)
  Zogu ishte shprengul me banim ne gjakov ,familje bujare,mikpritse,besnike, puntore e dalluar kishte 3 vajza Florien,Fetien,lirine ,1 djale Aliun).
  Sadiku bashk me bashkshorteten arriten ne USA. Ku ndertuan nje jete te re, rriten nje brez te admirushem
  dy djem – Skenderin & Esatin,vajzen Shpresen.
  La nje brez qe I degjohet zeri nga USA.ne shqiperi,kosove e me gjre.
  Sadiku eshte Shquare per pune bujari,besnikeri,ka dhen contribute per ceshtjen shqiptar ne mbledhje e matigje te ndryshme.
  Sadiku qe die njeri bamires me ndjenja fetare.
  Ka prite emigrant I ka srehuare dergure ne pune e ne shkolle ,te cilet mbaruan university e Kane hy ne sferen e intelektualve Amerikane.
  Familjarishte Jane :
  Shume te falenderueme,
  E te mirnjohure me shume respek.

  Nushllimet shkojn per djemet Skenderi,Esatin ,
  Vajzen Shprensen ,
  nuset e djemve shume te respektura per kujdesin e treguare,
  Nipet e mbasat e Shumte qe e Deshen dhe e lumturuen,
  miqet kusherinjt,dashamirsite,shoket E PA harruare ketej e andej kontinentit etj

  Ju qofshi shendoshe,
  I pa harruare qofte kujtimi dhe Vepra e tij.
  U PREFTE NE QETSI
  ZOOTI E BAKIFTE,
  Ngushllime te Sinqerta
  Familja Fatbardh Doci
  New York

Comment

*