Tre vetë fitues të Çmimit Nobel për mjekësi

Oslo, 5 tetor 2015 – Shkencëtarët William Campbell, Satoshi Omura dhe Yauyou Tu e kanë fituar Çmimin Nobel për mjekësi për vitin 2015, është shpallur sot në Stokholm të Suedisë.

Campbell, i lindur në Irlandë, dhe Omura, shtetas japonez, këtë çmim e kanë marrë për zbulimet lidhur me terapinë e re kundër infektimeve të shkaktuara nga parazitët e skrrajave, transmeton REL.

Shkencëtari Tu nga Kina është shpërblyer për zbulimin e terapisë së re kundër malarjes. (r.m.)

Comment

*