Vuçiq: Serbia nuk mund të zgjidh asnjë problem pa evropianët

Beograd, 3 maj 2019 – Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha se është e rëndësishme që Serbia të bëhet pjesë e Bashkimit Evropian, por më e rëndësishme, sipas tij, është të sigurohet një e ardhme e sigurt.

“Këto nuk mund t’i arrijmë vetëm, andaj na duhen miqtë”, tha Vuçiq, në një tekst autorial të botuar në gazetën serbe “Kurir”.

“Ka raste që nuk duhet humbur dhe sigurisht se Berlini ishte një prej tyre”, tha Vuçiq, duke aluduar në Samitin e Berlinit, i cili, më 29 prill, mblodhi udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor.

Samiti u organizua nga kancelarja gjermane, Angela Merkel, dhe presidenti i Francës, Emmanuel Macron.

Në këtë takim u tha se Kosova dhe Serbia janë pajtuar për të çuar përpara përpjekjet për zbatimin e marrëveshjeve ekzistuese midis tyre dhe për një angazhim konstruktiv në kuadër të dialogut për normalizimin e marrëdhënieve.

Por, Vuçiq tha se në Samitin e Berlinit u pa se ndarjet ballkanike ishin më të rëndësishme për disa politikanë, se sa nevoja për të zgjidhur diçka me kompromis.

Vuçiq shkruan se pavarësisht prej fuqisë së Amerikës dhe rolit të Rusisë e të Kinës, “pa gjermanët dhe francezët, pa italianët dhe evropianët e tjerë”, Serbia “nuk do të mund të zgjidhë asnjë problem në të ardhmen”. (r.m.)

Comment

*