Vuçiq: Unë jam për caktimin e kufirit me shqiptarët

Beograd, 9 gusht 2018 – Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka deklaruar sot se ai angazhohet për caktimin e kufirit me shqiptarët

“Angazhohem për caktimin e kufijve më shqiptarët. Unë nuk e fesheh se angazhohem për këtë. Kjo është politika të cilën e përfaqësoj. S’di nëse kjo do ta ketë mbështetjen e popullit ose jo, por unë angazhohem për caktimin e kufirit”, ka thënë Vuçiq, citon gazeta serbe “Novosti”.

Ai ka thënë se synon të definojë kujt çka i takon, por nuk ka përmendur rajone, qytete apo zona.

“Të kemi territor për të cilin nuk dihet kush si po e trajton dhe kujt çka i takon – kjo është gjithmonë burim konfliktesh dhe problemesh”, është shprehur ai

Por, Vuçiq e ka pranuar se caktimi i kufirit me shqiptarët nuk varet vetëm nga serbët.

“A do të kemi sukses me caktimin e kufirit, kjo nuk varet vetëm nga ne. Për tango duhen dy vetë”, është shprehur presidenti serb. (r.m.)

One Response to “Vuçiq: Unë jam për caktimin e kufirit me shqiptarët”

Read below or add a comment...

 1. Fani f dr. says:

  JU MISTER PRESIDENT I Serbise, SHIFNI
  ANDRRA NGA MITETHEGJEMONISTE.
  KOSOVA ESHTE “DARDANI” QYSH SHEKULLIN IV BC
  KUR SERBIA ISHTE NE TJETER PLANET,,,
  HARROJE ”SHENIMIN E KUFIRITE” ME Mr.THACI.
  MOS PERMENDI ‘.SHKEMBIM TERRITORI”
  MITROVICEN TRE HERE E KANE CLIRURA SHQIPTARET.

  MR. PRESIDENT vuciq,
  KOSOVA ME LIGJ NDERKOMBETARE ESHTE NJOURE ME
  KUFITE NATURALE QE KA PATUTER PARA LUFTES II
  BOTERORE ,TJETER SE TITUA I KALOJ PRESHEVE,
  BUJANOCIN SERBISE ISHE FEDERATES JUGOSLLAVE

  DETI KA TOKEN POSHTE
  EDHE ”NETOKA” ESHTE E SHTETIT TE SHQIPTARE
  TE KOSOV S. NGA
  Parafusha PRIOPOLJE TANGET MBI MITROVICE DERI N
  NISHE,,
  KY SHOKU NE KRAHUN TIME PROF .MUHARRE DIKA -USA.
  (DIPLOMUARE E GRADURA NE UNIVESKITETIN E
  ZAGRAIPIT FAKULTETI EKONOMIK) ME THOTE THUJA
  ME IMTESISHT)*
  PRIOPOLJE PARAFUSHA DREJT E MBI SHUSHRE,
  SENICE, BEGACIN ,NGJITE NE RASHK .,ZBRET NE
  PAPE ,PERFSHI PAZARI E RI- NOVI KPUTOHET, KOLOSHIN,
  ZUBIN PATOKULPOSACIQI,
  DALIM LART VIJEN KUFITARE ,LLAC”NGJITEM MBI
  JASHAMAC ,DERC <BREC .MISHLESKOVC .GRAHANER
  metvegjje ,
  _V < OBLIK<VRANJ BUJANOC,preshev(gjth shka
  permbleledh lugia e presheves,,Bujanoc e Metvegje).
  Keni parasysh qe Kosova deri Mbedhjen e
  prizrenit v.45 nuk ka qend pjese e serbise?.
  "'Baujani Shkendi e Lirise'' Prof. Dr Sami
  Relight PhD Filozof,historian,linguist,luftetare per
  drejtat e Njeriut ,ish kryetare I New York University
  thote
  ''Resolute e Bujanit ''kishte te drejten morale
  dheie diplomatike te shpallte Vetvendosjen.
  Prof.Rexhep Dedushaj (NY 2008) mbeshtetre ne
  documented te asaj kohe dhe te dapartamentit shteteve Bashkuara
  Te Amorikes: Razolutat e kongresit ShBA.. ..Per dhenien Pavarsise
  nga viti (2000-2008).Thot:''Pavarsia e Kosovo lindi Ng a
  N mbashtetja e ShBA .
  mbeshteture ne vendimet e Kshillit Antifashiye Kosoves
  ne REZOLUTEN E BUJANIT 31.1.43-1-2.1.44fd''
  Kjo focohet sote se mbi kufijte e
  Kosoves shtet,esht njohure nag 116(me gjith lobim e
  furnished Serb e intestine qe bene agjitation per mos
  njohjen e 'avarice Republikes se kososoves)
  pavarsia,si dhe me Vendimin e Gjykates Nderkombetar.
  Europa done te smadhojn kosoven ne kurrize te bots
  Shqiptar kjo ka arsyetve vjetra qe diet e nuke thuhen,.?????
  Pra ose duhet ndryshohet
  kushteture ose parlameti
  ti heq mandatin e negocimit Hashim Tacit.
  Nen masken e ''presidentit'' Europa ska pose?? I bene
  Preston pose ne hag e burg ose
  nenshkruaje ''shenimin''ose ''shkembimine''.
  Eshte jashte ligjit e llogjikes nje Presion I ''Europe''.
  Fan dr.

Comment

*