Zgjidhen anëtarët e rinj të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës

Prishtinë, 22 dhjetor 2020 – Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës, në kuvendin e saj zgjedhor, të mbajtur sot (e martë), i ka zgjedhur dhjetë anëtarë të rinj.

Kuvendi i ka zgjedhur katër anëtarë tw rregullt, tre anëtarë korrespondentë dhe tre anëtarë të jashtëm.

Anëtarë të rregullt të akademisë janë zgjedhur tre anëtarë që deri më tash kanë qenë anëtarë korrespondentë: Kujtim SHALA, (Seksioni i Gjuhësisë dhe i Letërsisë), Edi SHUKRIU, Justina SH. PULA dhe   Muhamedin KULLASHI (Seksioni i Shkencave Shoqërore).

Anëtarë korrespondentë janë zgjedhur: Nysret KRASNIQI, Shkumbin MUNISHI (Seksioni i Gjuhësisë dhe i Letërsisë) dhe Besnik KRASNIQI (Seksioni i Shkencave Shoqërore).

Anëtarë të jashtëm të akademisë janë zgjedhur: Abdylmenaf BEXHETI, Brian D. JOSEPH dhe Irena SAWICKA.

(r.m.)

Comment

*